Една трета от малките и средни компании в Германия са

...
Една трета от малките и средни компании в Германия са
Коментари Харесай

Една трета от малките и средни компании в Германия са жертва на шпионаж

Една трета от дребните и междинни компании в Германия са били жертва на промишлен шпионаж от други страни, съперници или чиновници, заключи екип от специалисти, включващ представители от Службата по федерални закононарушения, написа Reuters.

Политици и мениджъри от Германия показват терзания от индустриалния шпионаж в най-голямата държава-производителка в Европа. Киберексперти предизвестяват, че страната - със своята софтуерна експертиза - е изключително привлекателна цел за хакерски атаки, в това число от други страни.

Междувременно немски прокурори повдигнаха обвиняване против някогашен чиновник в производителя на химикали Lanxess, съгласно което той е откраднал търговски секрети в интерес на китайска конкурентна компания.

" Данните от нашето изследване демонстрира, че нито една компания не е в сигурност ", споделя Естър Болхьофер от Frauenhofer Institue for Systems and Innovation Research.

Една пета от фирмите няма създадена тактика за попречване и откриване на офанзиви, демонстрира още проучването.

" Заплахата идва както от вътрешната страна - от недоволни или някогашни чиновници, по този начин и извън посредством кибер шпионаж ", споделят специалистите.

 Европейски Съюз се консолидира за проект за наблюдаване на задграничните вложения поради Китай
Европейски Съюз се консолидира за проект за наблюдаване на задграничните вложения поради Китай

Всички страни ще показват годишен отчет на Комисията, а тя ще дава мнението си при допитване от една трета от държавите-членки
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР