Една трета от българите, които работят имат колективни трудови договори

...
Една трета от българите, които работят имат колективни трудови договори
Коментари Харесай

Пламен Димитров с важни уточнения за увеличението на нощния труд при полицаи и медсестри

Една трета от българите, които работят имат групови трудови контракти и там цената на нощния труд стига и до 3 лв. на час, а другояче за останалите две трети е 25 стотинки. Това изясни пред bTV президентът на КНСБ – Пламен Димитров.

„ Полицаите и медицинските лица имат групови трудови контракти и те получават разнообразни суми. За целия бранш опазване на здравето с груповия трудов контракт цената на нощния труд и 1 лев на час, за миньорите е много повече, за служителите на реда от предходната година стана също 1 лев.

Няма да има области, които да не могат да ползват тази норма “, сподели Пламен Димитров.

По думите му дребните компании нямат групови трудови контракти и при тях нарастването за нощния труд ще е до 4 пъти.

„ Първо договорихме това с работодателите, до края на тази седмица следва Тристранният съвет да завърши този развой и другата седмица Министерският съвет да го одобри “, изясни президентът на КНСБ.

Пламен Димитров заяви още, че 11 000 души, близо една трета от всички медицински сестри, работят в учебни заведения, в 66 общини най-ниската заплата е 610 лв..

„ Масовата заплата е сред 700 и 800 лв., сделката е, че са нужни 9 млн. лв. и спомагателни стандарти, защото във всяка община има характерни проблеми “, означи Пламен Димитров за заплатите на медицинските сестри.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР