Една седмица от сглобката не можете да се разберете за

...
Една седмица от сглобката не можете да се разберете за
Коментари Харесай

Гуцанов: 5 минути след вота за провала ви в националната отбрана подарявате още военна техника на Украйна

" Една седмица от сглобката не можете да се разберете за вота на съмнение и вършиме разнообразни сделки по манастири, полета и не знам какви други секрети ъгли. Спрете се! ", реагира социалистът.

По думите му живеем в страна на парадоксите. " В Комисията по защита има единствено двама сътрудници, приключили военни учебни заведения, само че всички схващат от защита и национална сигурност. В Народното събрание допускам, че съвсем половината от мъжете не сте ходили в казарма, не сте виждали онлайн автомат , може би най-сложния апарат, който сте държали в ръцете си е джой-стика на военна електронна игра. Но се подписвате мъжката под всички документи, свързани с националната сигурност. Или това, че сте спасявали на 8 хиляди метра човешки живот, ви дава право да говорите за национална сигурност ", обърна се към ръководещото болшинство Борислав Гуцанов.

" Когато погледнеш нагоре - виждаш дъното, до такава степен ни докарахте с това ръководство. Срамна и позорна за страната сглобка ", съобщи социалистът и аргументира апела се да не се дава въоръжение, акцентирайки числа за положението на Българската войска:

" 34 години говорите, че вършиме рационализация на Българската войска - за 34 години от над 110-хилядна войска, сега сме под 20 хиляди. И то, неокомплектована войска, дружно със чиновниците. Давате ли си сметка? Имали сме 44 хиляди хеликоптера - сега се броят на пръстите на едната ръка. 220 изтребителя - сега нямаме и 8 такива. Чакаме ги да дойдат пета година, откакто към този момент сме платили 2.2 милиарда. Платихме и вторите, което прави сумарно 5 милиарда ", уточни Борислав Гуцанов.

" 2400 танка - сега няма и 10 %. 800 БТР-а, сега желаете да дадете, да подарите 100 БТР-а, вместо да бъдат употребявани за нашата войска. 1000 ентелбета - какво е останало през днешния ден на въоръжение? Три армии, 12 ракетни дивизиона, дивизион " Подводни лодки ", 10-а бригада " Торпедни ракетни катери ", над 100 военни спомагателни кораби? Кое остана от всичко това? От тази рационализация, която вършиме 34 години, нахално крадейки от Българската войска и като се облагодетелствате за сметка на българската страна и сигурност ", уточни още причини националният представител от " Българска социалистическа партия за България ".

" За да стигнем до такава степен, през днешния ден да желаете да се подари военна техника, като единствено преди 1 седмица гласувахте в тази зала да закупим сходни на тези машини, почти на същата възраст - американските страйкъри. Като там даже нямаше подадена оферта, само че МО слугинажки си постави наколенките и изиска с писмо да ни дадат оферта . При състояние, че имахме по-добри предложения. И ще подчертая - Народното събрание през 2018 година, когато ГЕРБ са били още веднъж на власт, е гласувало да се закупят такива машини за българската пехота за 1.2 милиарда. Как по този начин Министерски съвет в този момент, на автограф, даже без да се събере и разиска - гласоподава за 1.370 милиарда, само че към този момент $? Два пъти повече пари от това, което е решило Народното събрание. За едни машини, които са съвсем на 40 години, набори на това, което вие сега подарявате ", уточни социалистът.

Борислав Гуцанов прикани ръководещата сглобка да отдръпна предлагането си за даване на въоръжение на Украйна : " Да не се чувствате национални предатели и да се срамувате от решенията си след години - спрете се! И помислете за България, бъдете български народни представители, а не непознати! ", разяснява Борислав Гуцанов ожт Българска социалистическа партия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР