Една събота вечер през декември миналата година, докато Питър и

...
Една събота вечер през декември миналата година, докато Питър и
Коментари Харесай

Болен от Алцхаймер американец „забравил“, че е женен и отново се влюбил в жена си

Една събота вечер през декември предходната година, до момента в който Питър и Лиза Маршал се гушкали на дивана, гледайки обичаното си телевизионно предаване, Питър погледнал Лиза и я попитал дали ще се омъжи за него.

56-годишният Петър не си спомнял, че към този момент са женени. Диагностициран с ранната болест на Алцхаймер преди три години, Питър почнал да губи спомените си - даже тези от приказния си романс.

Той бил не запомнил първия път, когато се срещнали, хванали се за ръце, целунали се. Той също беше не запомнил сватбата им.
 Учени откриха по какъв начин мозъчните кафези да бъдат предпазвани от заболяването на Алцхаймер Учени откриха по какъв начин мозъчните кафези да бъдат предпазвани от заболяването на Алцхаймер
Учени от университета " Джон Хопкинс " са открили, че сероводородът, който мирише на развалени яйца, може да защищити стареещите мозъ...

" Сърцераздирателно е ", сподели 54-годишната Лиза пред CNN. „ Създадохме нови мемоари, само че боли, тъй като постоянно желая да кажа „ Помниш ли това? “. Искам да си припомняме с него, само че Питър не може да си спомни нищо в този момент, още по-малко какво се е случило преди 20 години. "

Двойката, която е женена от 12 години, се срещнала като съседи в Харисбърг, Пенсилвания. По това време и двамата били женени за други сътрудници и заети с развъждането на децата си, само че те основали другарство и останали близки, до момента в който фамилията на Питър се преместило в Кънектикът.

След близо година без контакт двамата се свързват още веднъж, когато откриват, че всеки от тях се развежда. Само след едно среща в Харисбърг двамата бързо стават неразделни и имат връзка „ от отдалеченост “, до момента в който всичките им деца влизат в лицей.

Лиза разказа връзката като вихрен разказ. На въпроса какво обича най-вече в брачна половинка си, тя направи пауза, сдържайки сълзите си. „ Начинът, по който ме обича “, сподели тя. " Той е толкоз благ, толкоз гальовен, толкоз флиртуващ, занимателен и сантиментален. Винаги е бил толкоз буен за нашите връзки. За мен. "

През 2009 година Лиза се реалокира в Кънектикът и двойката се дами.
 Акад. Лъчезар Трайков: Изместихме ранната диагноза на Алцхаймер с 10 години напред Акад. Лъчезар Трайков: Изместихме ранната диагноза на Алцхаймер с 10 години напред
Утре се навършват 105 години от гибелта на Алоис Алцхаймер - немският психиатър и невропатолог дава името си на една от най-мъчителн...

С времето Лиза виждала, че нещо става с мъжа й: не помни си ключовете, не помни думи, мъчно формулира изречение… Тя си повтаряла, че това се случва поради възрастта.

След обстойни проби Питър е диагностициран, че е болен от Алцхаймер през април 2018 година

На 12 декември 2020 година, когато Питър и Лиза с гледали телевизионния сериал „ Ново момиче “, сватбена сцена разплакала Лиза. Питър забелязал сълзите й и стартира да се смее, преди да уточни екрана и да каже: „ Нека го създадем “. Лиза не схванала какво има поради. И той споделил: „ Да се оженим “ с голяма усмивка на лицето си “, сподели Лиза.

Той просто не осъзнал че преди малко е направил предложение на жена си. " Беше толкоз прочувствено за мен. Той се влюби в мен два пъти. Чувствам се почитана. Чувствам се като принцеса, като Пепеляшка. Аз съм най-щастливото момиче в света ", сподели Лиза.

На 26 април Питър и Лиза се озоваха още веднъж пред олтара. С помощта на експерт по деменция, който също отслужи церемонията, двамата споделиха елементарни клетви.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР