Една от звездите на френската музика - Мирей Матийо, ще

...
Една от звездите на френската музика - Мирей Матийо, ще
Коментари Харесай

На 73 години Мирей Матийо идва за първия си концерт в България

Една от звездите на френската музика - Мирей Матийо, ще изнесе концерт за първи път у нас на 10 април 2020 година Дебютното посещение на легендата на френския шансон ще бъде в зала 1 на НДК. Въпросното събитие ще бъде едно от дребното ѝ участия отвън Франция, прецизират уредниците от " Арт БГ ".

" Врабчето от Авиньон ", както е наричана още Матийо, е изпяла над 1200 песни на осем езика и е продала над 200 милиона албума. През годините извършва дуети с Шарл Азнавур, Клод Франсоа, Джони Холидей, Пол Анка, Силви Вартан и Хулио Иглесиас. Често е сравнявана с Едит Пиаф.

Родена е на 22 юли 1946 година От началото на кариерата си, през 1965 година, Мирей Матийо не е преставала да твори.

" В песните си постоянно пея за обич, това е методът по който се показвам ", споделя певицата.
Излизала е пред безусловно всевъзможен вид аудитория, в съвсем всички страни по света. Обичана е еднообразно както от елементарните хора, по този начин и от огромните международни водачи и шоу звезди. Приветствана е от държавни глави и е обиколила всички континенти.

" На сцената тя се усеща вкъщи, там намира своя нравствен мир ", споделя за нея мениджърът ѝ Джони Старк и прибавя: " Такава е Мирей - сърце, което пее, сърце, което плаче, само че на първо място едно сърце, което обича ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР