Една от звездите на баскетболния Барселона Никола Миротич вярва, че

...
Една от звездите на баскетболния Барселона Никола Миротич вярва, че
Коментари Харесай

Звезда на Барселона сигурен, че Везенков ще бъде MVP на сезона в Евролигата

Една от звездите на баскетболния Барселона Никола Миротич има вяра, че българинът Александър Везенков от отбора на Олимпиакос ще го наследи като притежател на наградата за Най-полезен състезател в Евролигата.

Отборите на Везенков и Миротич се срещнаха във вторник вечер в Пирея в конфликт от 27-ия кръг на Евролигата, а Олимпиакос победи Барселона със 77:70.

Попитан дали в действителност има вяра, че Везенков е най-полезният играч в Евролигата този сезон, черногорец отговори утвърдително пред профилираното издание eurohoops.net.

„ Да, той го заслужава за метода, по който играе за метода, по който тимът се показва. Няма подозрения. Той е най-ефикасният баскетболист този сезон “, съобщи Миротич.

„ Чух много хора да споделят – Майк Джеймс. Без подозрение той е необикновен играч, само че виждате какъв брой непрекъснат е Везенков. Във всеки мач. Начинът, по който основава положения. Впечатляващ е. За мен няма лесни точки, не съществува такова нещо. Трябва да си ги спечелиш, а той го прави “, сподели още Никола Миротич.

„ Много е интелигентен. Освен това е и най-хубавият герой в шампионата, което е необикновено. Ако продължава по този метод, за мен той сигурно ще завоюва премията за Най-полезен състезател “, добави Миротич.

Александър Везенков води при реализаторите в Евролигата сега със приблизително 17.9 точки на мач и 66.8 % сполучлива пукотевица.

„ В края на мача му споделих, че най-полезният състезател (МВП) постоянно се появява най-после и да продължава да работи по този метод, а той ми отвърна, че се учи от миналогодишния МВП. Много се веселя за него “, добави още Никола Миротич, който има и испанско поданство.

 

Българска телеграфна агенция / Автор: Кремена Младенова
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР