Една от трибуните на стадиона на Аталанта Бергамо ще бъде

...
Една от трибуните на стадиона на Аталанта Бергамо ще бъде
Коментари Харесай

Наказаха Аталанта за скандиранията срещу Влахович

Една от трибуните на стадиона на Аталанта Бергамо ще бъде затворена поради расистки и дискриминационни обиди към сръбския нападател на Ювентус Душан Влахович, оповестиха от Италианската футболна лига във вторник.

Влахович, който вкара втория гол за " бианконерите " за триумфа с 2:0, стана цел на доста обиди в края на мача от " 80% от 9000 фенове " на северната естрада на " Гевис Стадиум ", съгласно решението на Дисциплинарната комисия.

Обидите се повториха, макар опитите за интервенция на играчите на Аталанта, както и освиркванията на другата част от публиката, се споделя още в отчета.

Влахович, който бе гневен от обидите, получи и жълт картон поради това, че прикани тифозите към безмълвие след попадението, което вкара в края на добавеното време на мача.

Неговият съотборник в Ювентус Алекс Сандро изиска " по-сериозни санкции " за расистки обиди.

Треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини счита, че държанието на последователите на тима се дължи на " липса на образование ", а не на " расизъм ".

" Ако говорите за расизъм, сте на неверен път. Ние имаме в състава си Пашалич, Джимсити, преди Иличич ", сподели треньорът пред DAZN.

Расистките произшествия са постоянно срещани в Италия. Феновете на Ювентус също обиждаха на расистка основа Ромелу Лукаку по време на мача за Купата на Италия при започване на април. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР