Една от страните, които обикновено свързваме с добива на големи

...
Една от страните, които обикновено свързваме с добива на големи
Коментари Харесай

Петролната държава, която налива $54 милиарда, за да бъде въглеродно неутрална до средата на века

Една от страните, които нормално свързваме с добива на огромни количества нефт Обединените арабски емирства възнамерява да влага до 54 милиарда $ във възобновими енергийни източници през идващите седем години - това е част от проекта им за реализиране на чисти нулеви излъчвания до 2050 година

Страната желае да усили трикратно каузи на силата, създадена от възобновими източници за интервала. Планира се водородът да е главният източник на чиста сила. Това съобщи министър-председателят на ОАЕ в туит и шейх Мохамед бин Рашид, представен от Bloomberg.

Плановете идват на фона на проекта ОАЕ да бъде хазаин на срещата на върха за климата COP28 по-късно тази година. Като доста страни производителки на нефт, стремежът към по-чиста енергийна система сега спъван от голямото значение на изкопаемите горива в стопанската система. И въпреки всичко ОАЕ беше първата страна от Близкия изток, която разгласи задачата си да доближи въглеродна индиферентност доникъде на века.

Правителството утвърди решение за основаване на съвет за финансова непоклатимост, който да оцени риска, да се намеси при справяне с евентуални финансови рецесии и да постанова защитни ограничения за отбрана на икономическата и финансова система на страната.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР