Една от радостите на жената е перфектният маникюр и добре

...
Една от радостите на жената е перфектният маникюр и добре
Коментари Харесай

Маникюрът на бременната: какво може и какво – не

Една от насладите на дамата е съвършеният маникюр и добре поддържаните ръце. Бременността не е причина да се откажете от лака за нокти. А грижите за кожата на ръцете са от значително значение.
Ето кои процедури са най-безопасни и са изключително приятни.

По време на бременността жената е по-предпазлива. Тя постоянно избира да се довери на позната маникюристка и да върви в салон, в който и до този миг си е правила маникюра. Така в по-голяма степен е сигурна, че всички принадлежности са в действителност стерилизирани.
Някои отхвърлят да вървят в салона от боязън да не увредят себе си и детето, до момента в който вдишват летливи химикали.
За да избегнете риска, просто си запишете утринен час, когато въздухът обезпечено е пресен.
Изберете най-приятните процедури за ръцете си и им се насладете.

Апаратен маникюр: има противопоказания

Извършва се със специфичен уред с въртящи и сменяеми накрайници. С тях маникюристката отстранява кутикулата, полира повърхността на нокътя и го оформя. Тя работи върху суха кожа.
Плюсове: висока скорост и точност при работа, кутикулата не се реже, почиства се отмерено от кератинизирания пласт кафези.

Минуси: при неумело боравене с накрайника, да вземем за пример при мощен напън, съществува риск от пострадване на нокътната плоча.

Противопоказания: в случай че по време на бременност ноктите стартират да се разслояват или нокътната плочка се деформира заради хормонални промени, е по-добре е да откажете апаратен маникюр

Горещ маникюр: потребен е
Може би една от най-приятните, само че и скъпи процедури. Извършва се с огромно количество затоплено олио или крем.
Процедурата няма противопоказания и е изключително потребна по време на бременност, когато кожата на ръцете може да стане суха и раздразнена. Благоприятно влияе и върху ставите.

Как се прави: маслото или кремът се затоплят до +50…+55°С — оптималната температура за активиране на виталните процеси в клетките на кожата. Ръцете се оставят във ваната за 10-15 минути, след което се пристъпва към работа. Прави се типичен маникюр, при който кутикулата се избутва деликатно със специфични пръчици.
Процедурата приключва с масаж на ръцете.

Противопоказания: няма.

Продължава на страницата на Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР