Една от основните задачи на служебния кабинет на МЗ беше

...
Една от основните задачи на служебния кабинет на МЗ беше
Коментари Харесай

Д-р Меджидиев: Ако вървим заедно, можем да постигнем много

„ Една от главните задания на служебния кабинет на Министерство на здравеопазването беше изработването на план за остойностяване на лекарския и сестринския труд. Ще помоля идващото постоянно държавно управление – дано да го продължи, това е положително за всички “. За това прикани здравният министър доктор Асен Меджидиев при откриването на дебата „ Здравеопазването на бъдещето “, проведен от „ Капитал “.

„ Това е и битка с корупцията, и основаване на същински правила в опазването на здравето, и елиминиране на зловредни фактори, и основаване на по-хубав климат “, разяснява той.

Д-р Меджидиев уточни, че различен от целите на служебния екип на Министерство на здравеопазването е програмата за Спешната помощ. „ Ако не я приключим, много пари ще би трябвало да се връщат “, уточни той.

Министърът регистрира още, че екипът му работи по планове от Плана за възобновяване и резистентност, като по думите му някои от тях са съвсем приключени, а други ще се наложи да бъдат приключени от новия постоянен кабинет.

„ Ако вървим всички дружно, можем доста да реализираме. Това че един си отива, различен идва – това е обикновено за всяка страна. Някъде се губи приемствеността. Аз се стремя да покажа, че почитам приемствеността. Обръщам се към сътрудниците от предходния кабинет, ще се обръщам и към идващите и това би трябвало да стане модел.

Нека бъдем по-позитивни! “, прикани в умозаключение министър Меджидиев.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР