Една от основните теми в общественото пространство от последните няколко

...
Една от основните теми в общественото пространство от последните няколко
Коментари Харесай

Преклонена глава сабя не я сече: Защо случаят “Хиполенд” е показателен

Една от главните тематики в публичното пространство от последните няколко дни е въпросът с компанията за детски играчки “Хиполенд ”. Причината е доста елементарна - притежателят й ясно съобщи позиция по отношение на митингите и полицейския произвол над протестиращи (сред които и синът му) и неочаквана инспекция от три институции. Какво сподели това? Това даде да се разбере за следващ път, че страната употребява институциите за бухалка против непослушните.
Оказва се, че в целия скандал изцяло (не)изненадващо изплува името на Делян Пеевски. Депутатът от Движение за права и свободи хвърлил око на бизнеса на Мариан Колев, който обаче отказал да му го продаде. Лично Колев заяви пред “Свободна Европа”, че Пеевски е придобил 50% от бизнеса на най-големия съперник на веригата. А през днешния ден стана явен и още един факт - съучастник на обвързвания с депутата от Движение за права и свободи Александър Сталийски е отправил предложение към Колев да продаде бизнеса си.

Иначе казано - сериозен напън.

За последвалите събития към този момент задоволително се изписа - синът на притежателя на “Хиполенд” пострада тежко при митингите, Колев изрази позицията си и застана зад демонстрациите против ръководещите, а навръх идващия ден в офиса на компанията бяха изпратени Национална агенция за приходите, Агенция “Митници” и Икономическа полиция. Самият Колев пък тази заран съобщи, че прекомерно огромните случайности не наподобяват по никакъв начин инцидентни.

На дневен ред обаче излиза една доста остаряла сентенция, употребена по време на другояче млакобесни за България времена: Преклонена глава сабя не я сече.

В последна сметка по време на инспекцията се оказа, че данъчните са разкрили противоречие от 9 лв. и 60 стотинки сред наличните пари в касата и това, което написа в касовата книга, за което са съставили и протокол за нарушаване, с което инспекцията бе прекъсната.

Оказа се още, че министърът на вътрешните работи Христо Терзийски персонално се обадил по телефона на Колев, само че бил сюрпризиран и засегнат от акцията в офиса на “Хиполенд”. Собственикът на компанията попита - в случай че тези неща не минават през неговата глава, то кой натиска копчето?
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР