Една от основните причини човек да се отдаде изцяло на

...
Една от основните причини човек да се отдаде изцяло на
Коментари Харесай

Спортуващите често злоупотребяват с алкохол


Една от главните аргументи човек да се отдаде напълно на спорта, без това е професионално условие, е стремежът към здравословен метод на живот . Същевременно един от главните врагове на здравословния живот, паралелно с неправилното хранене, е потреблението на алкохол .

В този ред на мисли,

хората, които спортуват постоянно, би трябвало да се въздържат от банкет на алкохол и изключително от злоупотреби с него. Оказва се обаче, че това очакване надалеч не е реалност. И доказателство за това идва не от кое място да е, а от Англия – страна, където спортът е повдигнат в фетиш, и която се смята за една от родините на джогинга и редица други всеобщо практикувани спортове.

Данните за склонността на постоянно спортуващите хора да злоупотребяват с алкохол, освен това нерядко, са получени след обществено допитване до 10 хиляди души, извършено в Уелс.

Установено е, че 42% от хората, спортуващи любителски над 3 пъти в седмицата, използват алкохол над определяните за безвредни правила . За съпоставяне, едвам 23% от жителите на островната страна, които не спортуват, надвишават допустимото дневното количество спиртни питиета. И това е реалност, при изискване че към 20% от популацията на Уелс се дефинират като въздържатели .

Статистиката предизвика необятен спор измежду експертите по въпросите на здравословния метод на живот и нездравословните привички. Заключението им е, че със промяната на поколенията се сменя и отношението към спорта. От средство за възстановяване на здравословното положение любителският спорт от ден на ден се трансформира в средство за социализация на хората. А новите запознанства вървят ръка за ръка с повещението на питейни заведения, пъбове и други публични заведения, които подсъзнателно подготвят към консумация на алкохол.

Свързани публикации.. Алкохолен интолеранс – какво би трябвало да знаем за непоносимостта 0 Българчетата измежду първите по пиянство и пушене 0 Как алкохолът ни напива? 0

В тази връзка колкото по-често спортува даден човек, толкоз по-често му се отдава опция да „ разпуска “ в приятна компания и надлежно да употребява по-голямо количество алкохолни питиета. Според експертите главният проблем в тази ситуация не идва от метода на разбиране на алкохола в спорта, а от това по какъв начин се гледа на него в обществото като цяло. Защо общественото другарство по време на спортуване е просто отражение на особеностите на обществото.

Въпреки посочените данни изгодите от постоянното спортуване са твърдо повече от тези от залежаването. Успоредно с потреблението на алкохол, допитванеот наблюдава и разликите в тежестта сред постоянно спортуващите островитяни и останалите. И статистиката е показателна. Едва 30% от неспортуващите хора са с обикновено тегло . Сред спортуващите най-малко 3 пъти седмично процентът им е над 50.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР