Една от основните атракции на 63-ия атлетически мемориален турнир “Януш

...
Една от основните атракции на 63-ия атлетически мемориален турнир “Януш
Коментари Харесай

Лисек и Лавийени ще премерят сили на полска земя

Една от главните атракции на 63-ия атлетически мемориален шампионат “Януш Кушочински” в Хожов (Полша) на 8 юни ще бъде мъжкият пастирски скок, където един против различен ще се изправят локалният любим и европейски първенец в зала Пьотр Лисек и международният рекордьор в дисциплината Рено Лавийени (Франция).

Лисек се причисли към “Клуб 6 метра” предходната зима, когато сложи народен връх от 6.00 м в Потсдам (Германия), а по-късно победи и като европейски първенец в зала в Белград. Лавийени не съумя да пази купата си в сръбската столица поради травма. Тази зима обаче французинът още веднъж стъпи на международния връх в зала в Бирмингам, изпреварвайки международния първенец навън от Лондон 2017 Сам Кендрикс, а Лисек прибави още един международен бронз в сбирката си.

A post shared by Renaud Lavillenie (@airlavillenie) on Apr 4, 2018 at 11:06am PDT
“Ние сме положителни другари, само че когато пристигна съревнование всеки има своите цели”, разяснява Лисек съперничеството си с Лавийени.

В бранша за мятане на чук ще се появят суперзвездите на Полша в дисциплината Анита Влодарчик и Павел Файдек. В мятането на диск пък присъединяване е удостоверил настоящият европейски първенец Пьотр Малаховски.

На пистата наслада на домакините ще донсе международният първенец на 800 метра в зала Адам Кшчот, който това лято в Берлин може да стане първият спортист в историята с три следващи европейски трофеи в тази дисциплинираност.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР