Една от най-тежко засегнатите от пандемията страни в света и

...
Една от най-тежко засегнатите от пандемията страни в света и
Коментари Харесай

Епидемията в Европа: Испания по пътя към новата нормалност“

Една от най-тежко засегнатите от пандемията страни в света и в Европа одобри проект за " последователно " излизане от изолацията, което ще стане на четири етапи до края на юни и въпреки всичко ще зависи от развоя на заболяването. След края на всички тези етапи страната ще влезе в една " нова нормалност ", позволяваща цялостното възобновяване на икономическите действия, само че при съблюдаване на изискванията на обществената отдалеченост, разказа нощес обстановката испанският министър председател Педро Санчес.

Днес Испания регистрира за последното денонощие 325 смъртни случая, откакто предходното денонощие бяха регистрирани 301 жертви. Общият брой на умрелите от ковид обаче се усилва с 453 на 24 275, уточни здравното министерство и посочи, че част от спомагателните случаи са от предходните дни. Диагностицираните нови случаи се усилват за миналото денонощие с 2144 и стават общо 212 917. Вчера броят на новите инфектирани бе 1308 (повишение с 0,6% от общия брой). Никога до момента от началото на епидемията не бе регистриран по-малък брой нито в безусловно, нито в релативно изражение.

Испания към този момент е в нулевата фаза, съгласно Санчес, чието държавно управление смекчи извънредно строгата изолираност, влезнала в действие на 14 март, като разреши предходната неделя на децата да излязат на разходка. В събота самостоятелните спортни действия и разходките на членове на едно и също семейство ще бъдат също позволени.

Ще последва същинската първа фаза на излизане от карантината. Тя ще стартира на 11 май, в случай че позитивното развиване на пандемията в страната продължи. Малките магазини ще могат да възобновят работа, само че при прецизни условия на сигурност, до момента в който заведенията за хранене и кафенетата ще могат да одобряват клиенти на терасите, само че с посещаемост лимитирана до 30 %. Хотелите или други обекти за настаняване на туристи също могат да възобновят активността си, само че без общите елементи, в които би могло да има скупчване на клиенти.

Ще има часове за извършване на покупки в магазините, непокътнати за хората над 65 години. Храмовете ще одобряват стеснен брой хора, като потенциалът им за банкет ще бъде редуциран до една трета от нормалното, а заупокойните служби още веднъж ще бъдат позволени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР