Една от най-талантливите ни цигуларки, която прослави България в целия

...
Една от най-талантливите ни цигуларки, която прослави България в целия
Коментари Харесай

Отиде си световноизвестната и красива като ангел цигуларка Катя Попов, прославила страната ни не само в Холивуд

Една от най-талантливите ни цигуларки, която популяризира България в целия свят, към този момент ще свири на ангелите. Даровитата музикантка Катя Попов не съумя да пребори борбата с рака. За това оповестяват нейни близки в обществените мрежи.

“След доста години в очакване на срещата с един от високо ценените български музиканти - цигуларката Катя Попов, концертмайстор на Hollywood Bowl Orchestra, тя най-сетне трябваше да свири на родна сцена - датата на концерта беше избрана, 30 май в зала " България ", като част от цикъла на Оркестъра на Класик ФМ радио " Музиката на Америка ". Днес фамилията й заяви скръбната новина, че след тригодишна борба с рака Катя Попов е умряла нощес... Светла й памет”, написа водещата от БНР Ирена Гъделева.





Катя Попов бе измежду солистите на Hollywood Bowl Orchestra - чест, която се дава на малко на брой.

Катя Попов следва в Българската музикална академия, след което продължава учението си в Париж. Първото концертмайсторско място, което печели, е в Европейския юношески симфоничен оркестър, с който свири и гастролира по света. Следва пътешестване до Лос Анджелис, където взема решение да се откри непрекъснато.

Постепенно се изкачва нагоре в кариерата си. Започва от Камерния оркестър на Лос Анджелис, продължава като лидер на втори цигулки в оркестъра на Лонг Бийч. От 2009 година към този момент е концертмайстор на оркестър „ Hollywood Bowl”, като в това време свири и във филхармонията на Лос Анджелис.

С Холивудския оркестър взе участие в записа на кино музика (за над шестстотин кино лентата досега), само че с този състав изнася и концерти, в част от които е солистка.

Благодарение на филхармонията на Лос Анджелис пък се среща с едни от най-прочутите музиканти в света. Участвала е в влиятелни турнета на оркестъра.

Катя Попов остава две дечица сирачета.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР