Една от най-старите мечки в България не може да заспи

...
Една от най-старите мечки в България не може да заспи
Коментари Харесай

В парка в Белица се борят за Наташа! Най-старата танцуваща мечка в България не може да заспи зимен сън    

Една от най-старите мечки в България не може да заспи зимен сън. За 30-годишната Наташа това е извънредно мъчно, защото в продължение на четвърт век е била унизена и измъчвана и не е имала опцията да изпадне в положение на хибернация през зимата. От 2009 година Наташа живее в парка за танцуващи мечки в Белица, само че преди този момент има извънредно трагична орис.

„ Мечката е носела пръстен освен през носа, само че и през меките тъкани на долната челюст, което мощно повлиява на способността й да приема храна и вода. След това този пръстен е употребен, с цел да я водят на верига по улиците на Сърбия. Наташа повече от 25 години е била „ танцуваща мечка “. По знамение гърлото й се приспособява към този проблем, извивайки се по необикновен метод. Въпреки тези компликации и това, че е сляпа, Наташа към този момент привикна в новия си дом “, описват историята от „ Четири лапи ”.

„ Правим всичко допустимо Наташа да заспи. Постоянно я следим дали ще си избере място, където да легне. Готови сме незабавно да сложим там плява и да изградим подслон, защото животното не може единствено да си изкопае дупка. 30 години е сериозна възраст за една мечка, като се има поради, че в дивата природа тези животни живеят приблизително по 22 години “, споделя пред „ България Днес “ шефът на парка за танцуващи мечки в Белица Димитър Иванов. По негови думи три мечки към този момент спят, а сериозна част се приготвят и евентуално скоро ще заспят. Паркът край Белица тази година ще затвори порти за гости на 28 ноември, а упованията са още веднъж да е наличен за хора на 1 април следващата година.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР