Една от най-сериозните пътно-строителни компании в България - Европейски пътища

...
Една от най-сериозните пътно-строителни компании в България - Европейски пътища
Коментари Харесай

Етап на Тур дьо Франс ще има край Велинград

Една от най-сериозните пътно-строителни компании в България - " Европейски пътища " - става общоприет спонсор на първото издание на L`Etape България от Тур дьо Франс. Страната ни ще бъде за първи път хазаин на стадий от именитото колоездачно съревнование, като част от международната верига, която се организира под егидата на действителната Обиколка на Франция. Организатор от българска страна е Спортен клуб " Спорт за всички - София ".
Етапът в България ще се състои на 30 юли по особено определено от уредника трасе край Велинград и ще включва два маршрута - дълъг (102 км) и пай (57 км), при оптималната денивелация от 1700 м. В надпреварата могат да вземат участие всички искащи - дилетанти и експерти. Очакват се доста задгранични колоездачи. За късата отдалеченост от 57 км ще бъдат допускани участници с всевъзможни колела, а за дългата - единствено с шосейни.
Маршрутът потегля от центъра на Велинград и минава през живописни родопски села - Абланица, Цветино, Горна Дъбева, Враненци, продължава към основния път, приближаващ от Сърница, и финишира в центъра на Велинград.   
На 28 юли ще бъде открит Музей на Tур дьо Франс и ще се записват участниците. Съботата е планувана за занимания и подготовка, фамилно каране и детска конкуренция. Стартът на надпреварата е на 30 юли (неделя) сутринта. Това е и денят, в който ще се разбере кой ще облече митичната жълта фланелка на Tур дьо Франс за първи път в България.
" Tур дьо Франс е най-великото колоездачно съревнование в света. Всяка година то е буйно следвано от почитатели по целия свят, тъй че естествено даде началото и на изданието L`Etape by Tour de France ", разяснява Кристиан Прюдом, шеф на Тур дьо Франс. Серията продължава да се уголемява и към този момент включва Китай, Тайланд, Мексико, Бразилия, Австралия, Гърция и България.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР