Една от най-прочутите мумии в света е изключително зловеща –

...
Една от най-прочутите мумии в света е изключително зловеща –
Коментари Харесай

Мумията на ледения човек убила шест души

Една от най-прочутите мумии в света е извънредно злокобна – тя принадлежи на по този начин наречения „ мразовит ” човек, който археолозите кръстили Йотци. Тя се намира в археологическия музей в италианския град Болцано.

Тялото на мъжа, който е живял на планетата ни преди повече от пет хиляди години, е открито през 1991 година от немски туристи. То било намерено в ледовете на границата на италианските и швейцарските Алпи.

Върху мумията на ледения човек Отци прелестно се запазили фрагменти от облеклото му, защото те били неподвластни на разрухата на времето, оковани в студената прегръдка на ледените буци.

Според изказвания на очевидци, мумията на Отци е умъртвила шест души, откакто била открита. Първата жертва бил Хелмут Симон – екскурзиантът, който разкрил вледенелите остатъци на индивида отпреди хилядолетия.

Туристът получил награда от 100 хиляди $ за неповторимата си находка. Тъй като това му се видяло незадоволително, той решил да опитва шанса си още веднъж. Той обаче му изневерил и екскурзиантът починал.

Това се случило на същото място, където разкрил Отци. Симон отишъл, въоръжен със снаряжение за разкопки, и умрял, тъй като попаднал в снежна стихия. Няколко дни след погребението му умрял различен човек, обвързван с мумията.

Този път това бил планинският избавител, който след напразни старания да откри Хелмут Симон жив, го разкрил мъртъв. Той умрял от инфаркт. В злополука умрял правосъдният специалист, който правил експертизата на тялото на Отци.

Катастрофата станала, тъкмо когато той отивал до студиото на огромен ефирен канал, с цел да дава обширно изявление за резултатите от разбора на мумията. Смъртта настигнала и професионален планинар.

 Мумията на ледения човек умъртвила шест души

Неговата виновност била в това, че той бил екскурзовод на Хелмут Симон из планините, когато била открита мумията. Алпинистът се катерел, както нормално, по скалите, когато върху главата му паднал голям камък.

След две години ненадейно умрял и австрийският публицист, който участвал при превозването на мумията. Той даже съумял да снима необикновен документален филм за ледения човек.

Последната жертва е австрийски археолог, който изучавал обширно тялото. Според откривателите е доста чудноват фактът, че „ багажът ” на Отци е на друга възраст, хилядолетия разделят едни елементи от други.

Така да вземем за пример стрелите са на седем хиляди години, а брадвата – едвам на две хиляди години. А кожата от коза, която носел Отци, с цел да се избавя от ледения мраз, може да бъде одрана единствено от животни, които населяват пасищата на Китай.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР