Една от най-оспорваните битки днес е за кмет на София.

...
Една от най-оспорваните битки днес е за кмет на София.
Коментари Харесай

Изборите в София: Има ли проблем с машинния вот?

Една от най-оспорваните борби през днешния ден е за кмет на София. От ОИК-София споделиха за bTV, че в по-ранните часове са постъпили всеобщо сигнали, че някои секции са се забавили с отварянето.

На някои места машините изобщо не са проработили

„ Очаквам да мине безпрепятствено и да има интензивност “, сподели ръководителят СИК Борислав Василев.

Въпреки че първият гласоподавател в тази секция гласоподава с машина, терзания от страна на членовете на СИК има.

„ Като взеха това решение ЦИК още преди априлските избори, направиха тъй че хартията да е по-дебела. Когато гласоподава гласоподавател и маркира гласа си, не всеки път съумява да се разпечата самата бюлетина “, Василев.

Някои гласоподаватели обаче и през днешния ден избраха хартията „ Държа на хартията. Не има вяра, на техниките “, споделиха някои от тях. Други пък останаха правилни на по-модерния способ. „ Имам им повече доверие. Гласувам за смяна в столицата, за смяна в напия квартал “, показа Димитър.

Проследете с нас протичането на локалните избори с най-важните вести за столицата

Имаше и усложнения при гласуването с машина. „ Затрудни ме, че трябваше да гласоподавам на две обособени листчета, не се схваща добре по какъв начин би трябвало да се гласоподава – първо за едното, след това за другото “, показа една от гласувалите с машина.

Изборния ден би трябвало да продължи до 20 часа. При скупчване пред изборна секция в края на деня може да се гласоподава до 21.00 часа, в случай че ЦИК позволи.

30 минути след старта на изборния ден – бюлетина пусна Ваня Григорова. Тя разгласи, че го прави с възприятие на вяра. Не с хартия, а с машина гласоподава съперникът й - Васил Терзиев. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР