Днес всички определяме облика на местната власт и нашето бъдеще

...
Днес всички определяме облика на местната власт и нашето бъдеще
Коментари Харесай

Радев след вота с машина: Днес определяме облика на местната власт и нашето бъдеще

„ Днес всички дефинираме образа на локалната власт и нашето бъдеще по тази причина не би трябвало да позволяваме публичния фокус да бъде променен “, сподели президентът Румен Радев, откакто гласоподава с машина.

Проследете с нас кметския избор в цялата страна

„ Гласувах за достойното бъдеще на София и за виновното ръководство на нашата страна “, уточни президентът.

„ Призовавам жителите да не позволяват да са изолирани от изборния развой. Трябва всеобщо да гласуваме, тъй като от всеки един зависи бъдещето ни “, безапелационен бе Радев.

Проследете с нас протичането на локалните избори с най-важните вести за столицата

„ Надявам се, че след тези избори ще бъде изработен изчерпателен разбор на всичко, което се случи, с цел да не се повтаря. Отговорните институции би трябвало да създадат разбор и явен доклад, с цел да се забележим къде се скъсаха нещата, с цел да се стигне до тази ниска изборна интензивност “, сподели той.

„ Призивът ми е институциите да създадат всичко допустимо да се възвърне доверието в изборите, в това число в машините. Това е значимо, тъй като те потвърдиха своята успеваемост в битката с недействителния избор “, акцентира Радев.

Точно преди него машината заби и мъчно издаде квитанция

Според него би трябвало да има промени в Изборния кодекс, само че не можело всяко Народно заседание да се занимава с него, тъй като се обърквали гласоподавателите и органите.

Вицепрезидентът съобщи, че следва да се видят резултатите от инспекцията, обвързвана с ръководителя на ДАНС

„ Институциите ангажирани с изборите би трябвало да създадат всичко допустимо, с цел да подсигуряват вота, да има изсветляване и да бъде правилно регистриран всеки един глас “, заключи Радев.

Президентът не пожела да разяснява поисканата оставка на шефа на ДАНС Пламен Тончев от премиера Николай Денков.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР