Една от най-ожесточените битки на парламентарните избори на 14 ноември

...
Една от най-ожесточените битки на парламентарните избори на 14 ноември
Коментари Харесай

Битката за Пловдив. Борисов пуска еколог, Вигенин – общинар

Една от най-ожесточените борби на парламентарните избори на 14 ноември се чака да е в Пловдив. Там сили ще премерят водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин, зам.-председателят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов и водачът на „ Продължаваме промяната ” Кирил Петков. На предишните избори първенец по преференции бе Тошко Йорданов.

Извън челния лидерски конфликт обаче ГЕРБ и Българска социалистическа партия могат да вкаран от Пловдив нови лица.

Бившият началник на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив доцент Стефан Шилев има късмет да стане народен представител от ГЕРБ. Това ще се случи,  ако партията на Бойко Борисов има най-малко три депутатски места в 16-и МИР под тепетата, както беше на предходния избор и в случай че някогашният министър председател да съблюдава традицията и избере да влезе в Народното събрание от София. Така мястото на доцент Шилев е несъмнено, тъй като и на тези избори челната тройка на ГЕРБ под тепетата е Бойко Борисов, Иван Тотев и Радомир Чолаков, който оглави инициативния комитет, издигнал проф. Анастас Герджиков за кандидат-президент. Доц. Шилев е четвърти.

Бившият общински консултант Иван Петков-Бебето пък се обрисува като най-сигурния пловдивски народен представител от Българска социалистическа партия. Той е подложен на второ място в алената листа за 16-и МИР след лидера Кристиан Вигенин, излиза наяве от окончателните описи. Вигенин е лидер и на листата в Ямбол и в случай че избере да влезе в Народно събрание оттова, даже Българска социалистическа партия да има единствено един извоюван мандат, Петков е сигурин народен представител.

" Очаквам по-добър резултат по отношение на вота на 11 юли и над 20 000 гласа за Българска социалистическа партия в Пловдив, тъй като партията ни се държа най-адекватно в последния парламент, беше градивна и търсеше разговора ", разяснява пред " Марица " Петков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР