Една от най-легендарните български естрадни певици Мими Николова ще се

...
Една от най-легендарните български естрадни певици Мими Николова ще се
Коментари Харесай

Мими Николова става част от първия концерт-спектакъл BG Vintage

Една от най-легендарните български естрадни певици Мими Николова ще се качи на сцената по време на първия концерт-спектакъл BG VINTAGE на 23-ти май от 19.30ч. в City Mark Art Center. Тя ще изпее незабравимата ария на Йосиф Цанков Лунни лъчи (Когато луната изплува), дружно с едно от лицата на плана Велека Цанкова.
В навечерието на един от най-светлите български празници 24-ти май - Деня на българската култура и просвета, BG VINTAGE ще възроди някои от най-емблематичните и обичани български песни, основани през предишния век, по един забавен и друг метод.
Репертоарът включва пиеси, изпълнени през годините от Емил Димитров, Мими Николова, Васил Найденов, Йорданка Христова, Георги Минчев, и доста други.
Новият прочит на композициите в стилистиката на винтидж културата, който ще забележим и чуем по време на концерта, основава причина за създаване на мост сред поколенията и последователност в българската музика.

„ BG VINTAGE е формула за положително въодушевление, танци и наслада. Спомен за предишното, крепко стъпил в сегашното, със ярък взор към бъдещето. Съживяване на красивото музикално творчество на България със силата на модерни аранжименти и основаване на нова мелодична българска ария. “ – споделя един от основателите на плана Вера Шандел.
На 23-ти май , в чест на празника знак на духовността ще имаме опцията да се насладим както на обичани български песни в модерни аранжименти, по този начин и на най-новата ария на Михаил Йосифов – „ На моята тераса “ , основана в духа на градската ария.
БИЛЕТИ за първия концерт-спектакъл BG VINTAGE на цени от 15, 18, 20 и 23 лв., могат да бъдат закупени на касата на Сити Марк Арт Център, бул. Янко Сакъзов 30, тел. 02/ 955 74 78.
Събитието се провежда с поддръжката на City Mark Art Center.
Повече информация ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР