Една от най-известните забележителности в пустошта на Аляска беше премахната,

...
Една от най-известните забележителности в пустошта на Аляска беше премахната,
Коментари Харесай

Преместиха автобуса от “Сред дивата природа”, за да не се излагат туристите на риск

Една от най-известните забележителности в пустошта на Аляска беше отстранена, с цел да се попречи на туристите да пробват да стигнат до нея. Хеликоптер придвижи рейса, зарязан преди към 60 години от служащи. В него в продължение на 114 дни през 1992 година живя 24-годишният Крис Маккендълс. Младият мъж, решен да избяга от цивилизацията, почина в пустошта.
Мъж в Аляска оцеля три седмици при -20 градуса в самоделен подслон Къщата му изгоряла при пожар Каякари оцеляха, откакто хладилник се срути пред очите им (ВИДЕО) Драматично видео улавя момента на сриването на ледения пай
Историята на Крис беше разказана от писателя Джон Кракауер през 1996 година в трансформиралата се в бестселър книга “Сред дивата пустош”. А през 2007 книгата беше екранизиран от Шон Пен. Историята въодушеви мнозина да тръгнат по стъпките на Крис маккендълс и да търсят рейса, само че сложният преход се оказа неосъществим за много от тях.

Снимка: Reuters

Кори А. Фейг от Департамента за естествени запаси съобщи: “Насърчаваме хората безвредно да се любуват на дивата природа на Аляска и осъзнаваме, че какъв брой е значим този рейс за въображението на хората. Въпреки това става дума за едно изоставено и разпадащо се транспортно средство, което ни коства няколко скъпи рискови избавителни задачи. А по-лошото е, че коства и живота на някои гости. Радвам се, че намерихме безвредно, почтително и икономично решение на казуса.”

Плановете са към този момент рейсът да се съхранява на безвредно място, до момента в който не се вземе решение къде да бъде подложен за непрекъснато. По този метод трансформиралата се в монумент машина ще може да продължава да притегля туристи, без да излага живота им на заплаха.

На уеб страницата LadyZone.bg може да научите повече за историята на рейса и да видите видео от преместването му:
Премахнаха рейса от “Сред дивата природа ” - една от най-опасните туристически дестинации (ВИДЕО) Няколко души починаха, до момента в който се опитваха да стигнат до рейса в пустошта
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР