Една от най-големите логистични фирми в света - американската United

...
Една от най-големите логистични фирми в света - американската United
Коментари Харесай

Логистичен гигант съди Европейския съюз за €1.7 милиарда

Една от най-големите логистични компании в света - американската United Parcel Service е завела иск за 1.7 милиарда евро против Европейската комисия. Сумата е посочена като отплата за вредите, които компанията твърди, че е претърпяла, когато регулаторите погрешно постановиха несъгласие на опита й за придобиване на съперника й в доставката на колета TNT Express.

UPS желае от Общия съд на Европейски Съюз да получи обезщетение за пропуснати изгоди плюс лихви и налози, които ще понесе като разноски, за всяко непредвидено заплащане, демонстрират документите по делото, представени от Bloomberg.

Същият съд отхвърли ветото от 2013 година, тъй като регулаторите не са уведомили основания в Атланта логистичен колос, когато са трансформирали икономическия модел, употребен за претегляне на доказателства.

Компанията желае да бъде " сложена в позицията, в която би била, в случай че не беше признато незаконосъобразното решение ", се споделя в документа. Блокирането на договорката попречва UPS " да материализира изгодите, свързани с тази препоръчана транзакция ".

Европейски Съюз се трансформира в едно от най-строгите регулаторни трудности за огромни поглъщания, изтръгвайки тежки отстъпки от международните компании, с цел да разсее опасенията по какъв начин някоя договорка може да навреди на конкуренцията в Европа.

Компаниите все по-често приканват съдилищата на Европейски Съюз да ревизират пълномощията на Еврокомисията, борят се против решенията й за започване на следствие, против нещата, върху които Европейска комисия се концентрира при прегледа на сливанията и какво изисква, с цел да се съгласи на отстъпки в разногласията с фирмите.

Действията на UPS са следващият случай, при който контролният орган на Европейски Съюз в региона на сливанията е подложен на напън.

Германската HeidelbergCement загуби правосъдно оборване против Брюксел пред Съда на Европейски Съюз настоявайки европейския регулатор да преразгледа поглъщането на поделение на Cemex.

Въпреки желае за обезщетение, обособената юридическа борба по прегледа на договорката на сред UPS и TNT се утежнява. Регулаторните органи на Европейски Съюз апелираха правосъдното решение пред Върховния съд на Европейски Съюз, протестирайки, че решението им дава по-малка независимост на деяние в решаващите последни седмици преди крайния период, в който да решат дали покупко-продажбите ще бъдат утвърдени или отхвърлени.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР