Една от най-големите финансови корпорации в света - американската Citigroup,

...
Една от най-големите финансови корпорации в света - американската Citigroup,
Коментари Харесай

Citigroup прекратява бизнеса си в Руската федерация

Една от най-големите финансови корпорации в света - американската Citigroup, последователно ще приключи бизнеса си в Руската федерация и ще се опита да продаде някои активи, оценявайки цената на напускането на съветския пазар на 170 милиона $, оповестиха от компанията.

Още през април предходната година Citigroup разгласи решението си да се отдръпна от пазарите за банкиране на дребно на 13 страни, в това число Русия, като част от актуализация на корпоратваната тактика. След въвеждането на западните наказания против Русия, Citibank разгласи в средата на март тази година, че няма да притегля нови клиенти в Руската федерация и ще разшири процеса на излизане от съветския бизнес, като го разшири оттатък търговията на дребно.
 Много огромни компании в последно време напуснаха Русия – преференциално ли продадоха бизнеса си
Много огромни компании в последно време напуснаха Русия – преференциално ли продадоха бизнеса си

В страната към този момент има дефицит на аварийни елементи

" Citi през днешния ден разгласи, че като част от намаляването на интервенциите и наличието си в Русия, компанията ще закрие бизнеса си с търговия на дребно и съветските дребни и междинни предприятия. Като част от този развой Citi ще се стреми да продаде някои от портфейлите си с търговия на дребно в Русия ", се споделя в известието, представено от Агенция Прайм.

Отбелязва се, че процесът на ограничение на работата с физически лица и дребни и междинни предприятия ще стартира през това тримесечие и ще се извърши в сходство с нормативните условия и с осъществяването на отговорностите на компанията към нейните клиенти, чиновници и сътрудници.

" Очаква се оттеглянето на Citi да коства почти 170 милиона щатски $ по отношение на процеса на преустановяване на тези бизнеси в Русия, основно през идващите 18 месеца, главно заради разноски за преструктуриране, закриване на контракти с снабдители и други заплащания, свързани с процеса ", прибавиха от група.

В края на второто тримесечие на 2022 година наличието на Citi в Русия се прави оценка на 8,4 милиарда $ във финансово изражение (срещу 9,8 милиарда $ в края на миналата година), от които почти 1 милиард $ се отнасят за банкиране на дребно и на дребни и междинни предприятия в Русия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР