Една от най-големите болести на нашето време е стресът. Колкото

...
Една от най-големите болести на нашето време е стресът. Колкото
Коментари Харесай

Тези четири признака показват, че се нуждаете от отпуска

Една от най-големите заболявания на нашето време е стресът. Колкото и необичайно да звучи, точно стресът поражда най-големите проблеми на организма, като задейства всевъзможни заболявания и болежки. Така в един миг, колкото и да сте отдадени на работата и упоритостите си, натоварването става прекомерно и умората запова да ни преборва. А организмът ви стартира да ви дава знаци, че е време за отмора.

От Inc.com показват някои от признаците на професионалното преуморяване:

1. Често отлагате работа. Чувствате се незаинтересовани и неангажирани

Един от най-ярките признаци, показващ, че сме прекалили с дадена активност, е неналичието на интерес. Ако забележите, че избягвате всички задания, свързани с работа, или пък се ужасявате от мисълта, че за следващ път би трябвало да вършиме нещо, което към този момент не може да понасяте, значи сте прекрачили границата на толерантност. Това сигурен симптом за прегаряне.

2. Здравето ви е разтърсено

Без значение дали става въпрос за възпалено гърло или лека простуда, в случай че имунната ви система стартира да издиша, значи сте прекалили с натоварването. Ако се чудите за какво непрекъснато имате здравословни проблеми и не се чувствате добре, в множеството случаи отговорът се крие във високите равнища на стрес и неналичието на сън - фактори, постоянно свързани с професионалното прегаряне.

Физиологичните признаци могат да засягат стомашно-чревни проблеми, главоболие, болки в гърба. Прегарянето потиска имунната система и основават удобна среда за развиването на хронични болести.

3. Разсеяни сте, до момента в който се храните

Въпреки че това не е нещо, за което нормално не мислите, незабавно щом спрете да отделяме време за пълноценно хранене, разбирате, че сме поели прекомерно доста задания. Ако забележите, че все по-често ядете на работното бюро или на кухненския плот у дома, отделете повече време за една от главните житейски потребности - храната. А и въпреки всичко храненето, с изключение на всичко друго, е и наслаждение.

4. Всичко ви е безразлично

Често използваме безразличието като тип преграда, прикриваща вълненията и терзанията, които бушуват вътре в нас. Когато слагаме стена сред себе си и останалите, ние не си разрешаваме да изпитаме страстите, които изтезават дълбините на нашето създание, било то яд, отчаяние, горест или страдание.

Източник: webcafe.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР