Една от най-големите авиокомпании ще базира нов Airbus 321ceo на

...
Една от най-големите авиокомпании ще базира нов Airbus 321ceo на
Коментари Харесай

Една от най-големите авиокомпании добавя седми самолет към базата си в София и стартира два нови маршрута

Една от най-големите самолетни компании ще базира нов Airbus 321ceo на Летище " София " и ще сътвори над 50 нови работни места. Най-бързо разрастващата се самолетна компания в Европа и водещият авиопревозвач в България, разгласи през днешния ден разширението въз основата си на летище " София " с прибавянето на седми аероплан към локалната си флотилия, както и стартирането на 2 нови маршрута и повишението на честотата на 12 от най-атрактивните си настоящи полети.

От 13 декември 2022 година самолетната компания ще започва два нови маршрута: до немския град Хамбург и до столицата на Швеция, Стокхолм. Билетите към този момент са в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com или посредством мобилното приложение на самолетната компания на атрактивни цени от 97.99 лева.*

На днешната взаимна конференция с Летище " София " и в с присъединяване на Ирена Георгиева, заместник-министър на туризма, Wizz Air разгласи също, че ще увеличи на периодичност на полетите си до 12 софийски маршрута. От през днешния ден пасажерите ще имат по-голям избор за пътешестване от българската столица до следните вълнуващи дестинации: Абу Даби, Барселона, Базел, Копенхаген, Брюксел, Айндховен, Женева, летище Франкфурт – Хан, Мадрид, Ница, Тел Авив и летище Меминген (Мюнхен – Запад).

" Щастливи сме да отпразнуваме разширението на софийската ни база със 7-и аероплан Airbus A321ceo, както и стартирането на нови два маршрута и повишението на периодичност на 12 наши полети. Днешните вести са следващото доказателство за нашия дълготраен ангажимент към българския пазар. Убедени сме, че тези новости ще имат позитивен резултат върху икономическото и общественото развиване на България, защото с дейностите си ние поддържаме растежа на туристическата промишленост и наемането на нови фрагменти.

Бихме желали да благодарим на нашия дълготраен сътрудник Летище София за страхотното съдействие досега и чакаме още доста страхотни планове дружно. Каним всички нетърпеливи пътешественици да посетят новите дестинации на борда на една от най-младите, най-модерни и устойчиви самолетни флотилии в света ", каза Роланд Тишнър, управител Операции за Wizz Air Унгария.

Хесус Кабайеро, основен изпълнителен шеф на Летище " София ", който също взе участие в днешната конференция, разяснява: " Успешното ни съдействие с тази компания продължава. Седмият аероплан и двете нови дестинации са крачка по-близо до 5-звездното летище, което ще станем до 2028 година.

В допълнение към разширението на мрежата ни от полети, ние се ангажираме да работим за стопански и обществен напредък на София ии България и нашите атрактивни летищни такси са част от този проект. Оценяваме високо гласуваното доверие от страна на самолетната компания и имаме вяра в нашето положително взаимно бъдеще “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР