Една от най-дългите алеи в бургаската морска градина се оказа

...
Една от най-дългите алеи в бургаската морска градина се оказа
Коментари Харесай

Алеята към лугата в Бургас - вече и място за спорт и отдих

Една от най-дългите алеи в бургаската морска градина се оказа обичано място за хората и през есента. Тя се посещава най-вече през лятото, тъй като води до обичаното за SPA процедури място – лугата. Освен, че са безвъзмездни и са навън, резултатът от тях е изумителен, настояват доста от посетителите.
Дължината на алеята е към два километра, в случай че не продължите до квартал „ Сарафово “.

Фактът, че е добре асфалтирана, с поддържана маркировка и минава тъкмо около плажната линия, е една от аргументите да бъде желана и в този момент. По нея не минават коли, с изключение на коли със специфичен статут, само че това се случва рядко.

Сега по маршрутът електрически автомобили се движат единствено в почивните дни. Колоездачи, хора които се разхождат или тичат, деца с ролери и тротинетки минават по алеята, необезпокоявани от коли.

Алеята се трансформира от път с дупки и неравности, в поддържано и прелестно за спортни занимания място, с помощта на средства по европейска стратегия. Бургазлии си спомнят времето, когато този път беше затворен и минаването по него беше невероятно. Това ставаше единствено по плажната линия, която там е необикновено красива и с черен пясък.
Оказва се, че шосето, което води до солниците има още преимущества. Едно от тях е, че множеството хора са отишли там особено, с цел да спортуват и никой на никого не пречи, за разлика от други места в морската градина.
Солените езера, които през лятото са цялостни с хора, пристигнали да се лекуват, в този момент са пусти. Единствените жители са птиците. Червената вода и черната тиня са трансформирали това място в същински, безвъзмезден, лековит център за хора от целия свят.

Сега обаче, най-честите жители са локалните хора, които употребяват слънчевите дни с цел да спортуват или любуват на неповторимата природа. Това е допустимо с помощта на красивата алея.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР