Една от малкото добри новини за футбола ни напоследък дойде

...
Една от малкото добри новини за футбола ни напоследък дойде
Коментари Харесай

Голям успех за футбола ни - юношите се класираха за Евро`22

Една от дребното положителни вести за футбола ни в последно време пристигна от юношеския народен тим (до 17 г.). Тимът на селекционера Йордан Петков съумя да се класира за европейското състезание в Израел през май.

Юношите ни минаха през иглени уши, с цел да реализиран огромния си триумф. В последния си мач от Елитния квалификационен кръг в Португалия българският отбор изпусна да победи Ирландия и приключи 2:2. Нападателят на " Славия " Роберто Райчев вкара два гола (13, 41) и даде задатък от 2:0, само че по-късно допуснахме равнене след попадения на ирландците в 59-ата и 75-ата мин.

Така България приключи на второ място в групата с актив от 4 точки. Домакинът Португалия зае първата позиция с цялостен актив от 9 точки и се класира непосредствено. Юношите ни обаче трябваше да изчакат развоя в останалите групи, с цел да видят дали имат задоволително положителни индикатори. За наш шанс се оказа, че е тъкмо по този начин - оказахме се с еднакъв баланс с отбора на Люксембург (гледат се мачовете против първия и третия в групата) - 3 точки и голова разлика 2:2. Следващият индикатор бе жълтите картони. Тук нашите се оказаха с 6, а Люксембург със 7, освен това седмият бе получен в 87-ата мин. при успеха им с 2:0 над Англия.

И по този начин този път спортният шанс бе на българска страна, а юношите ни си осигуриха второ класиране в историята на континентален шампионат (до 17 г.). Единственото ни присъединяване досега бе на Евро 2015 и то, тъй като страната ни бе хазаин. Тогава не успяхме да прескочим груповата фаза и завършихме на последно място с едно тъждество и две загуби.

" Брилянтното показване на юношеските ни национали до 17 години е доказателство, че България продължава да ражда гении, които могат да реализират огромни триумфи на интернационалната сцена! Убеден съм, че подвигът на тези момчета, на треньорите им и на селекционера Йордан Петков, е просто първата от многото бъдещи славни стъпки за това потомство и образец за подражателство за младите ни футболисти ", разяснява президентът на БФС Борислав Михайлов от Катар, където водеше делегацията на националния тим за контролите с домакините и Хърватия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР