Една от легендите на френското кино навърши 85 години. Въпреки

...
Една от легендите на френското кино навърши 85 години. Въпреки
Коментари Харесай

Легендата Жан-Пол Белмондо навърши 85 години

Една от легендите на френското кино навърши 85 години. Въпреки турбулентното си детство, той съумява да осъществя детската си фантазия да стане артист.

Роден е на 9 април 1933 година в фамилията на скулптур в парижкото предградие Ньой сюр Сен. Родителите му се развеждат, а младият Жан-Пол не жъне триумфи в учебно заведение. Предпочита спорта и се занимава интензивно с бокс и футбол.

На 27-годишна възраст получава основната роля във кино лентата на Жан-Люк Годар "До финален мирис " и анонсите за присъединяване в други филми в мощното по това време френско кино не закъсняват.

Кариерата му минава в съревнование с красавеца на международното кино - Ален Делон. Те даже имат взаимни участия в два кино лентата - "Борсалино " през 1970 година и "Бащи трепачи " през 1998 година

Белмондо реaлизира функции в над 80 кино лентата и 40 театрални постановки.

Личният му живот също не е равен. През 1953 година той се дами за първата си брачна половинка - Елоди, с която имат три деца. Двамата се развеждат през 1966 година, откакто пресата разкрива аферата му с първото момиче на Бонд - Урсула Андрес.

През 2002 година се дами за втората си брачна половинка - Натали, от която има една щерка. Двойката се развежда през 2008 година След това заживява с някогашната манекенка Барбара Гандолфи, която през 2010 година е упрекната от пресата, че се възползва от огромния артист.

Носител е на доста награди, измежду които почетна "Златна палма " от фестивала в Кан.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР