Една от истините, които всеки научава за здравословното хранене, е,

...
Една от истините, които всеки научава за здравословното хранене, е,
Коментари Харесай

Пречат ли бананите на отслабването?

Една от истините, които всеки научава за здравословното хранене, е, че плодовете са потребни. Затова е необичайно, че доста нисковъглехидратни диети отхвърлят бананите. Макар да са плод, бананите получават известност на богати със захар и калории. Много диетолози и спортисти предлагат да се заобикаля потреблението на тези плодове.

Един приблизително огромен банан съдържа към 27 г въглехидрати, което е повече от две филии бял самун, както и към 14 г захар. Тази захар е под формата на фруктоза, елементарна захар, която тялото усвоява бързо и може да докара до повишение в равнищата на кръвната захар и инсулина. Калориите са 105.

Но в случай че сте фенове на бананите, не е нужно да се отказвате от тях, с цел да стопите няколко кг. Жълтите плодове няма да навредят на напъните ви за намаляване, споделя Алиса Рамзи – експерт в региона на храненето.

„ Една храна не предизвиква наддаване на тегло, тъкмо както единствено една храна не води и до загубата му “, добавя тя. В последна сметка става дума за естествена захар – друга от тази, която прибавяме с кафето си да вземем за пример. Освен това бананите са отличен източник на калий, съдържат още фибри, витамините C и B6, както и антиоксиданти, борещи се с възпаленията.

Фибрите в действителност могат да подкрепят отслабването. Според данни на изследване на откривателите от Университета на Масачузетс в Съединени американски щати само увеличеният банкет на фибри до 30 г на ден може да докара до намаляване.

В умозаключение Алиса споделя, че бананите не са зложелател. Ако задачата ви е да отслабнете, концентрирайте се върху цялостния хранителен режим и тренировки, а не върху един плод.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР