Една от хипотезите за инцидента с трамваите, в който загина

...
Една от хипотезите за инцидента с трамваите, в който загина
Коментари Харесай

Първи хипотези за трамвайния сблъсък: Ватманът е отклонил вниманието си

Една от хипотезите за случая с трамваите, в който почина момче, а няколко души бяха ранени, е, че нехайство на ватмана на последния трамвай е провокирало злополуката. Това сподели заместник-директорът на Столичния електротранспорт Иво Василев в "Здравей, България ".
„ Най-вероятно в първите 80 метра ватманката не е внимавала задоволително. Когато тя е на към 20 метра и вероятно е почнала да стопира електрически, към този момент е нямало задоволително време с цел да обезопаси трамвая. Видими следи от спирачен път не бяха установени”, разяснява Василев.
„ Предполагаемата скорост на последния трамвай е към 15км/ч, само че единствено допускам това. Тази скорост е задоволителна да провокира инцидент”, добавя той.
„ Ранените към този момент са освободени от болничните заведения и единствено ватманката е с контузии, които постановат болнично лечение”, споделя Василев.
Той изясни, че всеки спрял трамвай е с задействана паркинг спирачка, която е доста повече от ръчната спирачка при колите.
„ Хипотезата е, че ватманът на последния трамвай е отклонил вниманието си”, добавя Василев.
Василев акцентира, че техническото положение на транспортното средство е било чудесно. Той е излязъл от ремонт преди 20 дни и е в най-хубавото положение от всички други. Всеки ден преди началото на промяна, както и в нейния край се правили проби за алкохол.
Инцидентът се случи през вчерашния ден на бул. „ Искърско шосе” в столичния квартал „ Дружба”. Едно момче почина, а няколко души са с разнообразни пострадвания след удара. Все още тече следствие по отношение на аргументите за конфликта.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР