Една от големите банки в България информира своите клиенти, че

...
Една от големите банки в България информира своите клиенти, че
Коментари Харесай

Българска банка предупреди всички клиенти за парите им

Една от огромните банки в България осведоми своите клиенти, че около идните празници, лицата, занимаващи се с незаконна активност, стават изключително дейни и зачестяват случаите с измами.

От банката поучават да бъдете доста бдителни и внимателни при всеки контакт от непознати търговци или лица с Вас, отнасящ се до някои от най-честите опити за машинация като:

Спешно изтегляне и предаване на средства от Ваша страна. В такива обстановки никога не пристъпвайте към осъществяване на получените инструкции и неотложно уведомете правоохранителните органи на телефон 112.

При осъществяване на заплащания към онлайн търговци, както и при продажби и покупки на артикули в платформи за електронна търговия, постоянно проверявайте коректността на уеб страниците преди да извършите заплащане. Не следвайте линкове, изпратени до Вас от трети лица и не въвеждайте данните за Вашите банкови карти преди да сте се убедили в коректността на насрещната страна. Не предоставяйте на трети лица получената от Вас динамична ключова дума за потвърждаване на обещано онлайн заплащане с карта в телефонен диалог или чат приложение. Същата е неповторима и е предопределена единствено за персонално прилагане от Вас при покупка с карта при интернет търговци. Освен самата динамична ключова дума, нотификацията съдържа и информация за търговеца, сумата и валутата за заплащането, за която се отнася паролата. Моля да обърнете внимание на тези елементи (вижте къде се намират полетата с тях оттук) преди да потвърдите трансакцията с въвеждане на динамичната ключова дума.

Бъдете бдителни при заплащания по фактури, заради поява на случаи с подправени такива. Винаги извършвайте детайлна инспекция на сметката и данните на контрагентите си преди да наредите превод, изключително при първо заплащане към нов контрагент или в случай че сметката е друга от тази, по която всекидневно плащате.

Внимавайте при приемане на известия, в които се изисква непосредствено въвеждане на банкова и персонална информация под предлог за актуализиране на потребителски данни, включително: номер на сметка (IBAN), банкова карта, потребителски имена и пароли за онлайн или мобилно банкиране.

" Моля да имате поради, че ***** АД не изисква по какъвто и да е канал от своите клиенти данни свързани с техните достъпи до приложенията, динамични пароли за потвърждаване на обещано онлайн заплащане с карта или картовите Ви данни ", оповестиха още от банката.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР