Една от емблемите на прехода - СДС е под запор.

...
Една от емблемите на прехода - СДС е под запор.
Коментари Харесай

Защо адвокат запорира една от емблемите на прехода СДС?

Една от емблемите на прехода - Съюз на демократичните сили е под запор. Или по-скоро марката " Съюз на демократичните сили " през вчерашния ден стана ясно, че един юрист е запорирал комерсиалната марка " Съюз на демократичните сили " поради неплатени сметки. Защо му е нужна тази марка, алегоричен ли е актът му и каква е задачата?

„ Това е един най-обикновен спор сред търговци от правна позиция. Тук става въпрос за комерсиална договорка и адвокатска услуга, която би трябвало да бъде платена. Това беше напълно случаен ангажимент в границите на 5-6 месеца. От Съюз на демократичните сили не ми заплатиха хонорарите. Предвид, че не са платени в точния момент, в този момент са 3 пъти повече. Получил съм единствено една доста дребна част”, разяснява в студиото на „ Здравей, България” юрист Диньо Бозаджиев.

Може ли Съюз на демократичните сили да употребява запорирания знак?

„ В момента те не могат по никакъв метод нито да продават, нито да трансферират, нито да лицензират на трето лице тези изображения. Те не би трябвало да го употребяват. Когато съдия-изпълнителят го остойности и го пусне за продажба, те просто ще изгубят този символ”, описа още юрист Диньо Бозаджиев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР