Една от четирите специални сцени във Варна за Празника на

...
Една от четирите специални сцени във Варна за Празника на
Коментари Харесай

Арии от балкона на операта във Варна за празника на музиката

Една от четирите специфични подиуми във Варна за Празника на музиката, (21 юни) ще бъде красивият необароков балкон на Варненския спектакъл на пл. „ Независимост “, от който четирима водещи солисти на Държавна опера - Варна ще поднесат своя празничен музикален комплимент.

Тенорът Арсений Арсов ще изпее обичаните си песни от репертоара на Едит Пиаф „ Живот в розово “ и „ За нищо не скърбя “. След като показа Ария на Маргарита от операта " Фауст " на Гуно, сопраното Жана Костова и мецосопраното Михаела Берова ще изненадат публиката с очарователния „ Котешки дует “ на Джоакино Росини. Михаела Берова ще извърши също „ Испанката “ от Винченцо ди Киара, а басът Гео Чобанов ще сервира „ Насладите на любовта “ от Жан-Пол Мартини. Акомпанира украинската пианистка Руслана Шевельова, която към този момент е част от състава на Държавна опера Варна.

Традицията потегля от 1982 година, когато министърът на културата Жак Ланг афишира най-дългият ден в годината 21 юни за Празник на музиката. По мотив Европейската година на музиката, през 1985 година събитието се придвижва и отвън границите на Франция. За по-малко от 15 години повече от 100 страни на 5 континента се причисляват към тази прелестна музикална самодейност. Днес празникът събира в над 120 страни от целия свят експерти, фенове и аудитория в едно общо съпреживяване на любовта към музиката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР