Една от 11-те жени, които бяха цитирани в независимо разследване,

...
Една от 11-те жени, които бяха цитирани в независимо разследване,
Коментари Харесай

Срещу губернатора на Ню Йорк Андрю Куомо може да бъде повдигнато обвинение

Една от 11-те дами, които бяха представени в без значение следствие, да упрекват губернатора на щата Ню Йорк Андрю Куомо в полов тормоз, подаде през днешния ден тъжба против него, предадоха международните организации. Новината удостовери говорителката на бюрото на шерифа на окръг Олбъни в щата.

Според американски медии искът е импортиран от асистентка от екипа на Куомо, която се е оплакала от неуместни и неприлични жестове от негова страна по отношение на нея от края на 2019 година Куомо отхвърля изказванията.

„ Трябва да проверим доста обстоятелства, както и да разпитаме огромен брой хора. Свързахме се с държавната прокуратура и поискахме материали за осъществяване на наше лично следствие “, сподели шерифът на окръг Олбани Крейг Епъл и добави, че към момента не е подготвен да разгласява документа, само че акцентира, че наличието му е „ от полов темперамент “. „ Въз основа на разпита на очевидци и разбора на обстоятелствата, ще работим с окръжния прокурор, с цел да решим дали да повдигнем наказателни обвинявания против губернатора “, сподели Епъл. Той означи, че към момента не е подготвен да уточни периодите на следствието, като посочи, че статутът на обвинения няма да повлияе на хода му.

Главният прокурор на Съединени американски щати Лаетиция Джеймс, която е член на Демократическата партия, съобщи на 3 август, че следствието е откри, че Куомо е тормозил полово няколко девойки от своите подчинени, както и такива, които не са свързани с администрацията на Ню Йорк. Държавната прокуратура към момента не е повдигнала обвинявания против Куомо, който отхвърля обвиняванията.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР