Една новина за доброта и съпричастност от петричкото село Кавракирово.

...
Една новина за доброта и съпричастност от петричкото село Кавракирово.
Коментари Харесай

История за доброто: Дарители помогнаха на младо семейство да възстанови опожарения си дом

Една вест за добрина и съпричастност от петричкото село Кавракирово. Само месец след огромен пожар в дома им, при който е изгоряло цялото им имущество, семейство Димовски ще могат да се завърнат в къщата си. Това става допустимо с помощта на донори, съседи и Община Петрич, които към този момент са събрали огромна сума пари, както и всички нужни мебели за обзавеждане на къщата на младото семейство.

При пожар при започване на месеца къщата на семейство Димовски изгаря съвсем до основи. Така фамилията с две дребни деца остава без покрив по средата на зимата.

" Комшиите пуснаха от горната страна и изпод маркучи, само че нищо не можаха да създадат. Важното е, че децата се избавиха, това е най-важното, извадихме децата ", споделя Сузана Димовска.

Трагедията, сполетяла фамилията, сплотява доста хора да оказват помощ. Кирил Танушев, който е комшия на младото семейство, стартира да търси помощ в обществените мрежи.

" И от България, и от чужбина - от Гърция, даже от Германия да оказват помощ, кой с каквото може. За една седмица се събраха мебелите, цялата покъщнина, черна и бяла техника, дограма, порти, всичко чисто ново ", съобщи Кирил Танушев.

" Кой с каквото можа оказа помощ с облекла за децата. На другия ден се проведоха млади момчета, които не бяха малко, разчисти се всичко, боклуците, изгорелите неща от етажа ", добави Александър Треновски, кмет на Кавракирово.



Без помощта на всички донори за фамилията би било непостижимо да финансира ремонта и най-вероятно в никакъв случай нямаше да могат да се върнат вкъщи си, признават те.

" С две дечица е доста мъчно, имаме и малко бебе. Сега към този момент сме малко по-добре като стартира да се прави къщата, удовлетворени сме от всички хора, които ни помогнаха ", сподели още Сузана Димовска.

Към момента фамилията е настанено в независим апартамент чартърен, а разноските поема Община Петрич. Най-късно до месец ще могат да се върнат в напълно актуализирания си дом.



Автор: Владислава Миланова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР