Една история за вяра, надежда и чудеса точно в 16:00

...
Една история за вяра, надежда и чудеса точно в 16:00
Коментари Харесай

„Портрет на светец“: „bTV разказва“ за необикновения живот на отец Атанас Аролски

Една история за религия, вяра и чудеса тъкмо в 16:00 ч. в документалната поредност „ bTV споделя “. За невероятния живот на родопския духовник отец Атанас Аролски описват Радиана Божикова, Александр Осиченко и Антон Хекимян.

Дядо Атанас цялостен живот обикаляше селата в Родопите, с цел да споделя божието слово и да популяризира българския дух

Кой е той и за какво хората от родопските села, в които е служил го считат за светец и събират средства за негов монумент? Гледайте от 16:00 ч. във кино лентата „ Портрет на светец “.

Един филм влезе в сърцето ми и остана там. Филм за живота на елементарен духовник от Родопите, избрал да служи на душите на хората. Впечатлих се от смелите крачки на изтощените му крайници по дълги и прашни пътища. От едрите ръце с изпъкнали вени, държащи ключ, не просто към храм, а към вярата.

Местните имат вяра, че думите му имат силата да лекуват, а делата му да основават чудеса

„ Всеки човек си има своя роля на този свят. Господ ми е дал ролята духовник. Ти отговаряш за душите на всички хора като ги слушаш, то дребна ли е работа “, споделя отец Аролски преди години.

Хората от родопските села, в които той служи половин век, го считат за светец. Но след гибелта му, той не е публично провъзгласен за подобен. Запитах се какви хора назоваваме през днешния ден светци и има ли ги към момента измежду нас? И потеглих към тези села, с цел да приказвам с хората, да чуя думите им за него.

Гледайте от 16:00 ч. във кино лентата „ Портрет на светец “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР