Една година след началото на руската агресия, Киев разглежда коренно

...
Една година след началото на руската агресия, Киев разглежда коренно
Коментари Харесай

Година след войната: Как се промени животът в Киев?

Една година след началото на съветската експанзия, Киев преглежда радикално друго по отношение на 24 февруари 2022 година По това време всички сирени за въздушна паника виеха за заплаха, а киевчани се криеха в спирките на метрото или мазетата на своите здания. Пораженията по инфраструктурата обаче към този момент са преодолени, а огромна част от вредите – възобновени.

Хората в Киев към този момент се приспособяват към военната конюнктура и са спокойни, даже при сигнали за въздушна паника. От седмица най-малко е нямало спирания на електричеството.

Украинците споделят, че не се тормозят, тъй като знаят по какъв начин да се предпазят и са уверени, че тяхната страна ще ги отбрани все пак. Те се надяват на победа на Украйна.

В нощта на 24 февруари 2022 Русия атакува Киев – по какъв начин осъмна година по-късно украинската столица? И по какъв начин там през днешния ден ще отбележат годишнината?

Специалните ни пратеници Анастасия Димитрова и Александър Шопов описват от столицата на воюваща за свободата и независимостта си Украйна. Вижте повече във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР