Една година след началото на агресията на Руската федерация срещу

...
Една година след началото на агресията на Руската федерация срещу
Коментари Харесай

Милков: България призовава Русия да се върне в Договора Нов СТАРТ

" Една година след началото на експанзията на Руската федерация против Украйна страната ни още веднъж осъжда изрично всички нарушавания на интернационалното право в региона на правата на индивида и интернационалното филантропично право ". Това съобщи министърът на външните работи Николай Милков взе участие в Сегментите на високо ниво на 52-та сесия на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида и на Конференцията по разоръжаването, които се организират в Женева, Швейцария.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи. 

Той дефинира като ужасяващо  системното нарушение на правата на индивида в окупираните територии на Украйна. Тези нарушавания изискват единомислещо наказание и търсене на отговорност на причинителите.

В рамките на сесията на Съвета, България ще поддържа резолюция за удължение на мандата на Независимата интернационална анкетна комисия, показана от Украйна.

Акцент бе подложен и върху поддръжката на България за постепенния метод към цялостното нуклеарно разоръжаване . В този подтекст бе очебийно водещото значение на Договора за неразпространение на нуклеарно оръжие, придържането към който обезпечава единствения реален път за реализиране на благородната крайната цел - построяването на свят без нуклеарни оръжия. 
 Путин подписа закона за излизането на Русия от контракта СТАРТ II
Путин подписа закона за излизането на Русия от контракта СТАРТ II

Решението за обновяване на присъединяване на Русия в контракта може да бъде взето от президента

Милков насочи апел към Русия да възвърне използването на Договора " Нов СТАРТ ".

Милков акцентира, че насърчаването и отбраната на правата на индивида са първокачествен приоритет на българската външна политика. Страната ни се ангажира със запазването и укрепването на мултилатерализма и интернационалното съдействие.

Тази година означаваме 75-ата годишнина от Всеобщата декларация за правата на индивида и 30-та годишнина от Виенската декларация и Програмата за деяние с главен акцент върху универсалността, неделимостта, взаимозависимостта и взаимосвързаността на всички типове права на индивида.

В народен проект, тази година България отбелязва 80 години от спасяването на българските евреи през Втората международна война - неповторим епизод от актуалната история, който ни въодушевява да продължим да утвърждаваме толерантността и разбирателството като съществени полезности на актуалната народна власт и да се борим с всички форми на дискриминация и ненавист, се споделя още в известието.
 365 дни война в Европа, 24.02.2022 – 1 година по-късно
365 дни война в Европа, 24.02.2022 – 1 година по-късно

Украйна би трябвало да се отбранява, спазвайки интернационалното право и фундамента на актуалната система на интернационалните връзки. Това обаче е част от цената, която се плаща
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР