Една година след масовото убийство в гимназия в Паркланд, щата

...
Една година след масовото убийство в гимназия в Паркланд, щата
Коментари Харесай

Тръмп: Ще направя всичко възможно за гарантиране на сигурността на училищата в САЩ

Една година след всеобщото ликвидиране в гимназия в Паркланд, щата Флорида, президентът Доналд Тръмп изрази решителността си да направи всичко допустимо за гарантиране на сигурността на учебните заведения в Съединени американски щати, съобщи Франс прес.

В гимназията в Паркланд бяха убити 14 възпитаници и трима членове на личния състав. Това е най-масовото ликвидиране в учебно заведение в историята на Съединени американски щати, отбелязва Асошиейтед прес. "Преди една година една демонстрация на ужасяващо принуждение коства живота на 14 гимназисти и трима учители в Паркланд. В тази мрачна годишнина ние почитаме паметта им и още веднъж се ангажираме да подсигуряваме сигурността на всички американци, изключително тази на децата в нашата страна ", се споделя в изказване на Тръмп.

"Аз и Мелания се причисляваме към всички американци, които се молят за дълготрайното възобновяване на общността в Паркланд и на всички общности, където хора са изгубили живота си поради огнестрелните оръжия ", добави Тръмп.

Над 1000 учебни заведения във Флорида стопираха занятията в 10.17 ч. локално време, с цел да почетат паметта на жертвите от нападението в Паркланд. Стрелбата в действителност е почнала в 14.20 ч. локално време, само че бе определен друг час за почитането на жертвите, защото учениците в нападнатата гимназия са освобождавани по-рано, с цел да не бъдат в учебното заведение в часа на нападението. Изборът на 10.17 ч. бе изработен в памет на 17-те убити. Масовото ликвидиране в Паркланд подейства като електрошок в Съединени американски щати, отбелязва Агенция Франс Прес. Един месец след драмата млади деятели събраха стотици хиляди души в столицата в шествие под надпис "Шествие за животите ни ".

Обаче въпреки и Доналд Тръмп да разшири възбраната върху пазаруването на устройствата за преобразяване на полуавтоматичните оръжия в автоматизирани, в Конгреса на процедура нямаше смяна в контрола на огнестрелните оръжия заради извънредно мощното въздействие на лобито на продавачите на огнестрелно оръжие. На щатско равнище въпреки всичко настъпиха някои промени.

Във Флорида да вземем за пример е основана система за "червена паника ", която разрешава на съдиите да наредят конфискуването на оръжията на умствено лабилни хора, а минималната законова възраст за пазаруване на оръжие бе нараснала на 21 години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР