Една година по-рано , подписа за сътрудничество с агенцията за

...
Една година по-рано , подписа за сътрудничество с агенцията за
Коментари Харесай

SatGeo е победител в първия съвместен демо ден на Innovation Starter Accelerator и Софийска вода, част от Веолия

Една година по-рано, подписа за съдействие с организацията за нововъведения Innovation Starter и нейната акселераторска стратегия за pre-seed финансиране.

В взаимната кохорта, която е трета поредна за акселератора, аплайваха над 80 компании, от които 6 бяха утвърдени за акселераторската стратегия, а до сполучливо довеждане докрай доближиха 5 екипа - CW Engineering, Ridotek, InnovaOne, SatGeo и Smart Water.

Финансиране в размер на 25 000 евро за развиване на плана си от Innovation Starter Accelerator ще получи стартъпът SatGeo.

Награденият план развива технология, основана на сателитни изображения, които оказват помощ за ранно разкриване и предварителна защита на повреди по водопроводната мрежа. Компанията се управлява от Биляна Николова, специалист с опит в създаването на софтуерни решения във водния бранш. С екипа си от Географска информационна система и експерти в региона на обработката на сателитни изображения и инженери, те създават новаторска технология, която за момента няма конкурентен бизнес модел в нашия район.

Компанията на второ място е младата InnovaOne, план на възпитаници и техния преподавател от гр. Харманли, които развиват сензорна технология за мониторинг на въздуха и водите, наличен за крайните потебители посредством мобилно приложение в действително време.

И двете компании ще получат техническа поддръжка и достъп до инфраструктура за развиване на плановете си от “Софийска вода” АД и “Веолия сълюшънс България “ ЕАД.

В журито на демо деня участваха основни мениджъри от Софийска вода АД, част от Веолия, Столична общинска организация за вложения и приватизация, Аурубис България и Иновейшън Стартър.

При връчването на премиите Франсоа Деберг, Директор на Веолия за България, акцентира смисъла, което новаторските решения и поддръжката им имат за екологичната промяна на стопанските системи. Останалите три отбора-финалисти получиха предметни награди и грамоти.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР