Една фалшива новина, която се разпространява е, че чакам да

...
Една фалшива новина, която се разпространява е, че чакам да
Коментари Харесай

Борисов: Фалшива новина е, че чакам края на председателството, за да дам оставка!

Една подправена вест, която се популяризира е, че очаквам да мине председателството, с цел да дам оставка. Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на Регионалната политическа академия на ГЕРБ - Стара Загора, съобщи организация „ Фокус “.

„ Държавата в никакъв случай не е била с толкоз положителни параметри, колкото в този момент. Растат приходите, най-ниската безработица. Първият мандат като дойдохме, бяха 12-13% безработица. Расте Брутният вътрешен продукт, порастват приходите “, разяснява Борисов.

Той добави, че е поел ангажимент към транспортните компании и това са 70-80 хиляди водачи.

„ Още в петък разпоредих и в понеделник еврокомисарката по превоз ще бъде в 14.00 часа при мен, с цел да създадем среща с транспортния отрасъл. Някой написал, че Макрон се обърнал към мене да бързаме с промените. Една дума не е споделил по въпроса, а тъкмо противоположното. За толкоз неща с канцлера са ме помолили да им оказа помощ и да свършим работа. Понеже доста ги е гняв, тъй като специфичен посетител в Брюксел на срещата на Франция, Германия, Холандия, Белгия е Борисов, в този момент в Германия президентът Макрон и аз и отново им е неприятно и дай да почваме с подправените вести. Едва ли не специфичен посетител съм, само че да ми направи забележка. Малко най-малко да имаха срама. Защо Западните Балкани? Тук бих си разрешил да изтъквам канцлера, ми споделят, че съм избрал най-трудната тематика, от която всички бягат, тъй като в този район десетилетия всекидневието на тези хора беше да се убиват един различен “, добави министър председателят.

Според него това не е било преди два-три века, а през вчерашния ден.

„ Тази рецесия в Косово ние би трябвало да я прекратим. Защо ни касае България? Ами разпада на Югославия и войната в Косово върнаха България десетилетия обратно. Създадоха проведена престъпност, контрабанда. Кой ще пристигна да влага в регион, където се бомбардира? Благодарен съм на всички сътрудници, тъй като всички потвърдиха, че ще дойдат в сряда, даже тези, които не признават Косово – и Румъния, и Кипър, и Гърция. Премиерът Рахой ще пристигна на 15 и 16 май на двустранно посещаване, с цел да може и той да взе участие и да не ни основава проблеми. Благодарен съм за този жест особено към България “, добави той и акцентира, че се регистрира България като страната, която на 100% се оправя с миграционния поток. „ Сега всички споделят какъв брой съм бил прав, че не съм се изпокарал и аз с президента Ердоган и България ни е най-сигурното място. Ама какъв брой и тогава „ хейт “ отнесохме, тъй като е доста съвременна тази дума. Ако в този момент Стара Загора има 2000-3000 мигранти, кметът какво ще прави “, попита риторично министър председателят.

Много обичат да ни дават ум каква строителна площадка сме, само че за тези доста десетилетия да бяха свършили някаква работа, сподели министър председателят.

„ От ум имаме потребност, само че тъкмо те нямат право да ни дават никакви препоръки. Аз не знам кметът на Стара Загора следващата година за изборите какво ще дава обещание. Операта беше стартирана, довършихме я. Паркове, детски площадки, игрища, детски градини, десетки санирани блокове. 80 блока са санирани. Не знам какво ще им обещае в идващия мандат да направи. Сега като минах през града, мисля че Стара Загора е един от най-хубавите и красиви градове “, съобщи Борисов.

„ Използвам случая да кажа по какъв начин подправените вести всеобщо тровят света. Завчера на премията, която дадохме за принос на президента на Франция Еманюел Макрон, аз съм от тримата индивида със специфична покана. Там не се върви, който няма работа, отива там. Така бяха подредили програмата, че с всеки да имам един час да беседвам. Понеже аз като председателстващ Европейския съвет, пазя освен водещите стопански системи и страни, а и изостанали “, акцентира министър председателят.

Получихме доста топло и благо писмо от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, предлага да се забележим в скоро време на тематика Западни Балкани, сподели министър председателят.

„ В момента България приготвя следядреното съглашение, зад което Европа застана, Турция застана, Русия застана. Не знам за какво по този начин взеха решение Съединени американски щати – тяхна работа е. Но обстановката в Близкия Изток също по никакъв начин не е добра – въздушни удари, жертви. Надявам се, че и в тази посока ще създадем нужното, няколко стъпки сме подготвили, само че чакаме да минат всички по надлежния ред. И за подобряването на връзките с Русия имаме от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп доста топло, благо писмо за това какъв брой доста разчита на нас и за Алианса, и за района, и за Балканите. Предлага да се забележим в скоро време на тематика Западни Балкани “, сподели още министър-председателят и уточни, че това всичко е, тъй като страната има постоянен парламент, а по думите му това е най-важното за една парламентарна република.

„ По-балансирана политика не си припомням. На 12 и 13 министър председателят Бенямин Натаняху ни е поканил там за рождения си ден, само че аз виждам все да ме няма, тъй като все някой ще донесе я торта, я букет, я ще снимат. Така че по-добре да ме няма. Ще открием и там монумент – подобен, какъвто и в София. Хората са извънредно признателни за това, което направихме – освен като история за това, че народът ни и църквата тогава са избавили хиляди български евреи, само че и договорът за съдействие “, изясни Борисов.

Той уточни за първи път китайски министър председател четири дни ще бъде в една страна.

„ Не да пристигна да ни види, не два дни, не три, а четири дни. И форматът става 17+1, тъй като Ципрас се обади и споделя: „ Ние до момента бяхме наблюдаващи, а в този момент желая да ме поканиш да дойда “. След това и саудитският престолонаследник. Интересът към нас - България, и към Балканите е реалност, с помощта на нашата работа и всички го признават. И медиите какво? Президентът Макрон се обърнал към Борисов. Аз не съм там като представител на България единствено и той не го сподели въобще недобронамерено. Той си сложи неговата стратегия и сподели: „ Ако едните желаят бързо да се развиват, а другите не вършат промени, не им се работи или ги мързи, или не са задоволително стегнати, или не се оправят с мигрантската вълна – то други вършат някакви промени вътре, лишават правата на правосъдни органи, на медии ", сподели Борисов.

"България в това отношение е образец – освен във върховенството на закона. Надявам се в Парламента да се вдигне тази тематика с медиите и да се завърши - в случай че би трябвало никакви държавни пари за никой или да идват да им създадем лотария, както за визитата с папата. Защото и това е подправена вест - кои медии въобще можем ние да направляваме? Затова никакви държавни пари – би трябвало да забележим най-хубавия модел и подобен да бъде. Сега и на Московски ще му кажа – в случай че имате проблем с разпространяването, пощите да вземат да ги популяризират. Сега всичко е във Facebook, в хиляди уеб сайтове и да не приказваме, че огромна част от тях пишат толкоз подправени неща, че човек може да полудее. Добре, че не ги чета, само че все ще се откри някой да ми каже: „ Бе ти разбра ли? “ Това най ме вбесява, не желая да ги знам, имаме си задоволително работа да си вършим “, сподели още Борисов.

Опозицията я е доста гняв, че не съумя да провали председателството и че аз съм моторът на тая работа със Западните Балкани, сподели министър председателят.

„ С македонците дружно при папата ще бъдем – всяка година и те, и ние вървим там, и то постоянно е едно побутване, едно криене, едно кой ще е първи, кой ще е втори. Със Зоран се разбрахме дружно да сме в хотели, дружно да вървим на плочата. Вчера на сътрудниците – и на Вучич, и на Тачи, им споделих, тъй като в Скопие се скарахме доста – не желаят да си подават ръка, единият е афектиран, другият е афектиран. И това ми е една от дилемите в този момент и съм уверен, че самите те към този момент са доста надраснали и знаят, че в европейската политика би трябвало да дават персонален образец. Затова съм спокоен “, сподели още Борисов и уточни, че министър-председателят на Англия Тереза Мей също ще пристигна в България и то за два дни.

„ С десетилетия не са идвали британски министър председатели, а в този момент и Тереза Мей, и Дейвид Камерън – дори сутринта рано ще им дам и двустранна среща, с цел да обсъдим Брекзит рано “, разяснява Борисов.

Министър-председателят уточни, че поради всичко това опозицията я е „ доста гняв “.

„ Виждам такава гняв – просто нещо като им падне мъничко в Парламента и настъпва завист и ненавист. Не знам по какъв начин народните представители на ГЕРБ ще оцелеят физически. Вече остава малко от Българското председателство – не съумяха да го провалят, макар че направиха всичко допустимо, но всичко допустимо. Яд ги е, тъй като нито имат екип, нито имат стратегия. Гледам ги – и Таско, и Гечев, всички са били министри и зам.-министри – пази Боже, единствено при мисълта, че такива ще дойдат, ще държим крепко до дъно. И всички споделят, че той се е уморил и свърши ли председателството… И единствено се питат кой от тях ще стане министър. Преди имаше съображение – да вземем за пример, когато ни направиха номера с повдигането на цените на тока единствено на избрани жилища и забавените фактури, и в този момент февруари отново желаеха да създадат същата работа. Атаката беше масирана, психическа и единствено с една цел - да се провали председателството, само че по този начин се проваля и Европа. Как щеше да се организира всичко това? Аз съм моторът на тая работа за Западните Балкани. До оня ден страните, които не признаваха Косово, не желаеха да седнат на една маса с нея, само че знаете ли какъв брой старания поставих и персонални диалози един по един. И по този начин те до един потвърдиха, че ще дойдат на 17-и. А испанският министър председател Мариано Рахой сподели, че ще пристигна даже и на 15 и 16, с цел да не кажа, че е нещо срещу мене “, сподели още Борисов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР