Една ера в професионалното колоездене си отива в края на

...
Една ера в професионалното колоездене си отива в края на
Коментари Харесай

Sky обяви сензационно напускане на колоезденето

 Герант Томас подвигна продажбите на колела в Уелс
Една епоха в професионалното колоездене си отива в края на 2019 година. Телевизионният колос Sky разгласи, че отдръпва поддръжката си за едноименния тим, който се трансформира в синоним на триумфа в последното десетилетие.

Team Sky съществува от януари 2010 година и за този интервал състезателите му реализираха 322 победи, в това число осем в стартовете от най-голям клас или така наречен Grand Tour. През годините за тима са карали и карат имена като сър Брадли Уигинс, Крис Фрум и Герант Томас, като последните двама завоюваха изданията на Тур дьо Франс за 2017 и 2018 година.

" Team Sky ще продължи да съществува, само че под друго име, в случай че новият притежател реши да продължи финансирането от началото на 2020 година ", оповестиха от отбора.

Сър Брадли Уигинс се отдръпна от колоезденето и разгласи основаването на личен тим, само че Фрум и Томас към момента са дейни състезатели. Нещо повече - през септември Томас подписа нов тригодишен контракт.

Освен с триумф, името на Team Sky се свързваше и с някои много спорни кавги като използването на неразрешени лекарства под закрилата на така наречен лечебни изключения. Фрум да вземем за пример даде превищаваща позволените дози за салбутамол проба след етапна победа във Вуелтата, а след дълго следствие беше оправдан, само че подозрението остана.

Британецът беше посрещнат враждебно при тазгодишното си присъединяване във Франция, анегативната реакция евентуално е един от причините на шефовете на Sky да обмислят отдръпване от колоезденето. Друга причина е поглъщането на английския сателитен оператор от американския медиен колос Комкаст за 30 милиарда $.

Друга любопитна вест от света на колоезденето е анонсирането на влизането на автомобилния колос Макларън като сътрудник на тима Бахрейн-Мерида. Очаква се технологии от Формула 1 да бъдат употребявани в шосейното колоездене, което да увеличи конкурентността на отбора.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР