Една държава трябва да се придържа и да изпълнява договорите,

...
Една държава трябва да се придържа и да изпълнява договорите,
Коментари Харесай

Захариева: Няма извиване на ръце. РСМ много се надява на това

Една страна би трябвало да се придържа и да извършва договорите, които е подписала. Ние имаме дълъг за жалост лист на случаи, в които РСМ е подписвала контракти които не е изпълнявала. Няма по какъв начин да кажем за следващ път “Да ” и да дадем доверие, тъй като сме го правили доста пъти. Няма извиване на ръце.
Това съобщи в ефира на Българската национална телевизия външният министър Екатерина Захариева. Днес се чака българия публично да съобщи решението си пред Брюксел да блокира Република Северна Македония по пътя към Европейски Съюз.

" Въпросите, които имаме от време на време са мъчно обясними за хора, които не са в детайлите на казуса. Те са доста елементарни, съгласно мен. Но ние няма да водим политика на оклеветяване на прилежаща страна такава, каквато за жалост виждаме от Скопие ", счита още Захариева.

По думите й продължаваме да ставаме очевидци на " малцинствени искания " и продължение на идеологията от Титова Югославия 30 години по-късно.

" Въпросът е обвързван с генезиса на страната. Не споделям, че ще се реши от през днешния ден за на следващия ден. Надявам се българският парламент да ни поддържа за това което не може да продължава - антибългаризма през последните месеци. Такъв беше преди сключване на контракта през 2017 година Просто не са трансформирали идеологията. Това е неприемливо в страна, която върви по демократичния път и желае да е член на Европейски Съюз ", уточни още външният ни министър.

“Не ми се желае да се влошат връзките ни с РСМ. Няма по какъв начин обаче България да даде доверие за бъдеще време. Много пъти сме чували “ще”. Искаме да забележим съответни дейности, а те не са толкоз комплицирани. Декларира се на думи, че те нямат малцинствени искания ", безапелационна бе Захариева.

Тя изрично съобщи, че няма извиване на ръце от страна на огромните политически сили.

" Много разчитаха, че някой ще го направи, било то Вашингтон, Брюксел или който и да било и България ще се съгласи.. Това бе заблудата. Няма такова нещо. Хубаво е да знаят по какъв начин работи един съюз. Всяка една членка на тази маса би трябвало да каже “да”. Много пъти сме говорили с сътрудниците от РСМ, че считаме, че не е приемливо осъществяването на контракта за добросъседство ", безапелационна беше още Захариева.

Тя дефинира като политическа изразителност изказванията, че тя и вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов може да бъдат избрани за личност нон грата в Република Северна Македония.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР