Единственото решение на кризата с Украйна е дипломатическото - друго

...
Единственото решение на кризата с Украйна е дипломатическото - друго
Коментари Харесай

Елеонора Митрофанова: Русия не е искала България да излиза от НАТО

Единственото решение на рецесията с Украйна е дипломатическото - друго няма.

Това разяснява пред Нова тв посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова. 

Русия не е желала страните, които са влезнали в НАТО измежду 1997 година да излязат оттова. Става въпрос за извеждането на военните контингенти, бази и стратегическите оръжия на територията, лимитирана от 1997 година Не става въпрос за България въобще, тъй като в този момент няма нито бази, нито стратегически настъпателни оръжия. Румъния до някъде е наранена от това. Разбира се, това е ваше суверенно право и никой не го оспорва, уточни тя.

Искам да подчертая, че вашето държавно управление доста вярно, съгласно мен, не се изрича изключително внезапно по този мотив и не се пробва да играе игри. Това не е игра на България, не ви е належащо въобще, уточни тя. 

Всякакви бази, които заплашват нашата сигурност, към този момент са цели. Затова работата не е във войната. Цялото това въоръжение ни настройва един против различен. Нали си представяте защо приказваме - че Европа търси в най-богатия, най-спокойния район. Аз не мога да допускам в такова нещо. На кого му е нужна война въобще!?, разяснява посланикът. 

Ако в България бъдат ситуирани военни бази, в случай че бъдат ситуирани стратегически оръжия, ориентирани против Русия, вие ставате цел. Вие не сте цел и вярно държавното управление ви поддържа дипломатически звук, добави тя. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР