Единственото хубаво нещо за Барселона покрай тежката контузия на Гави

...
Единственото хубаво нещо за Барселона покрай тежката контузия на Гави
Коментари Харесай

Барселона с куп облаги заради контузията на Гави

Единственото хубаво нещо за Барселона около тежката травма на Гави е обвързвана със солидна отплата, която клубът ще получи от ФИФА. Според разпоредбите на международната футболна централа всеки клуб, чийто играч е получил контузия по време на уговорката си с националния тим и която го вади от терените за повече от 4 месеца, би трябвало да бъде обезщетен финансово.

От 28-ия ден след приемането на травмата ФИФА стартира да изплаща на клуба по най-вече 20 548 евро на ден. Максималният период на своеобразното обезщетение е 365 дни, а оптималната позволена сума е общо 7,5 млн. евро. Точните цифри се пресмятат въз основа на заплатата на Гави в Барса, която е загадка, само че съгласно " Апелативен съд " е в порядъка на към 7 млн. евро/годишно.

Очаква се халфът да бъде навън за интервал от 6 до 9 месеца. Това значи, че най-малко за половин година Барса ще би трябвало да получи от ФИФА общо към 5 млн. евро.

Освен това първенците на Испания автоматизирано получават и специфична привилегия за идния трансферен прозорец. Според новите правила на Ла Лига " блаугранас " могат да употребяват 80% от годишната заплата на Гави за привличането на един и или повече футболисти (може и чартърен - б.р.), като в сумата влиза и възнаграждението/възнагражденията им. Тези суми няма да бъдат включвани в общата сметка на клуба, която той дава за заплати и която се контролира от Ла Лига. Както е известно, тъкмо това ограничаване " връзва ръцете " на Барса. При заплата на Гави от 7 млн. евро, това значи, че клубът ще разполага с 5,6 млн. евро.
 Ето кой може да размени контузения Гави в Барса
Ето кой може да размени контузения Гави в Барса

Родриго Де Пол играе на равнище за Атлетико (Мадрид)
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР