Единствено в България, независимо дали е служебно или редовно правителство,

...
Единствено в България, независимо дали е служебно или редовно правителство,
Коментари Харесай

Асена Сербезова: Само в България се обвинява бивш министър за недостиг  на лекарства

" Единствено в България, без значение дали е служебно или постоянно държавно управление, министърът на опазването на здравето смята, че отговорен за дефицита на медикаменти е предходният министър ".

Това съобщи в предаването " Лице в лице " по БТВ проф. Асена Сербезова.

" Вчера имаше една обява в " Политико ", че 3/4 от страните членки на Европейския съюз изпитват в някаква степен дефицит на медикаменти. Има доста страни, в които ситуацията е по-сериозно. В Италия да вземем за пример липсват повече от 3000 медикаменти, в Германия са от 300 до 600. Там никой не се сеща да хвърли виновността върху предходния министър, тъй като там ръководещите знаят, че аргументите са доста по-дълбоки ", счита тя.

" Там се гледа задълбочено на казуса. Как вземат решение този проблем другите страни? Случва се в съвсем целия Европейски Съюз. Но там лекарите предписват генерично, фармацевтите имат право да заместват генерично, с разрешението на пациента. Минаваме през сложни времена. Качи се доста цената на разнообразни запаси. Както на дейни вещества, по този начин и на електрическата енергия, в това число и на фабрики производители в Нидерландия, които получават помощи от държавните управления, с цел да не затворят. Проф. Сербезова не е отговорна за това. Една четвърт от продукцията, която се е произвеждала предходната година, се създава в този момент. Тоест има справедливи аргументи ", добави Сербезова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР