Единственият вариант дете да произведе изстрел с пистолет „Глок” е

...
Единственият вариант дете да произведе изстрел с пистолет „Глок” е
Коментари Харесай

Експеримент установи възможно ли е 6-годишният Юри да е извършил убийството във Виноградец

Единственият вид дете да създаде изстрел с револвер „ Глок” е то да го получи зареден с патрон в цевта, безапелационни са специалисти. След случая във Виноградец, при който смъртоносно беше прострелян Наско Тонкев, 6-годишно момченце беше посочено като произвело съдбовния изстрел.

Експеримент на Би Ти Ви обаче сподели, че се изисква съществено изпитание, с цел да може револверът да бъде зареден, а и с цел да създаде изстрел по-късно.

Пистолетът на ръководителят на Общинския съвет на Септември Лазар Влайков е „ Глок” с машинален предпазител на спусъка. За да създаде изстрел, би трябвало да е натиснат до дъно.

„ Ако единствено окачам спусъка в профил, не мога да го натисна. Виждал съм хора, най-много дами, които не могат да заредят оръжието”, разяснява оръжейният специалист Стоян Пальов. Теорията му изцяло се потвърждава на стрелбището.

Семейството на убития Наско Тонкев е уверено, че не 6-годишният Юри е стрелял.

Георги Маринов, специалист по оръжията и експерт към Софийски градски съд, който е подготвял голям брой правосъдни експертизи също се чуди по какъв начин това е допустимо. Според него е доста мъчно детска ръка да успее да стисне толкоз мощно, тъй че спусъкът да извърви целия ход до производство на изстрела. По думите на специалиста, в случай че този, който в началото е стрелял, по-късно е предал револвера на детето, по детските ръце би трябвало да има по-малко барутни частици. Не е изключено обаче детето да стреляло благодарение на възрастен.

Само поради това Лазар Влайков може да бъде наказан от 2 до 8 години затвор. Според Маринов прехвърлянето на виновността върху детето по никакъв метод не освобождава Влайков от отговорност, а един подобен акт ще остави отпечатък върху целия живот на момчето.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР