Единственият сценарий, по който ще говорим днес е този, при

...
Единственият сценарий, по който ще говорим днес е този, при
Коментари Харесай

Вълчев: Изпитите на дванайсетокласниците вероятно ще се отложат за 30 май и 1 юни


Единственият сюжет, по който ще приказваме през днешния ден е този, при който ще се възстановят образователните часове от 14 май. Останалите за безмислени, защото има доста време дотогава. Ще се наложи да преместим изпитите от 4 до 10 дни. Най-вероятно ще предложим държавните зрелостни изпити да се проведат на 30 май и 1 юни. Тоест да имаме 8-9 дни, в които да се завърши образователната година за дванадесетокласниците. Това съобщи просветителният министър Красимир Вълчев по време на изключителния брифинг във връзка препоръчаното удължение на изключителното състояние.

„ Все още не сме достигнали пика на болестта. Вероятно във всички страни ще има пренасяне н приемните акции във всички висши учебни заведения. Готови сме да издадем по-рано дипломите за 12 клас„ Няма да имаме проблем с естественото привършване на образователната година “, разясни Вълчев.

„ Със стартирането на образованието в електронна среда нямаме единна организация на образование, както имаме при присъствената форма. Такава не може да бъде основана при отдалечената форма на образование в подобен къс период “, разясни Вълчев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР